Vad är Fleet Street?

Fleet Street är en gata i London som är intimt förknippade med brittiska journalistik, trots att de flesta brittiska förlagen har flyttat till andra områden. Förutom att vara kopplade till brittisk press är Fleet Street också hem ett antal advokatbyråer, och många jurister har kontor på och kring Fleet Street. Fleet Street är tillgängligt via ett antal av Londons tunnelbanestationer och dess placering är ganska bekvämt, vilket förklarar varför det var en knutpunkt för brittisk publicera så länge. bildades Denna berömda gata i London på 1400-talet, som löper från Fleet River, som gatan heter, till Strand. Vid ett tillfälle, markerade Fleet gränserna för den medeltida staden, och dessa gränser sattes i kraft med väldiga murar för att försvara staden från inkräktare. Byggandet av Fleet Street tillät staden att expandera kraftigt, vilket speglar den växande befolkningen i London.

Publicera på Fleet Street dateras till omkring 1500, då de första skrivarna började etablerar sig där. Så ofta händer när en ny handel uppstår i staden, skrivare klustrade på Fleet Street efter första tryckeri grundades, och gatan blev snabbt känd som den kraftfulla för förlagsbranschen. Som ett resultat av brittiska tidningar ligger naturligtvis själva längs Fleet Street samt att dra nytta av lättillgängliga pressar och erfaren skrivare. under 1980-talet, de flesta brittiska tidningar har sitt huvudkontor på Fleet Street, och termen "Fleet Street "var synonymt med pressen i Storbritannien. Många av dessa nyhetsbyråer var ganska gammal och hade en väletablerad traditionell politisk och social inriktning. Den brittiska pressen har historiskt varit ganska varierande, med alla typer av journalister, redaktörer och annan personal på tidningen gnugga axlarna på Fleet Street. Fleet Street var känd för en hård, snabb kultur, där journalister arbetade dygnet runt, ätit ute på långa vägar är generösa representationskonton, och öser varandra när så är möjligt.

Under 1980-talet genomgick emellertid brittiska publicera en övergång, tack vare påtryckningar från fackföreningar och internationella konglomerat press. Som ett resultat av många etablerade förlag nya huvudkontor från Fleet Street, skapa utrymme för den juridiska samfundet att flytta in i dag, termen "Fleet Street" används både för att beskriva den brittiska pressen och för att beskriva människor som arbetade och skrev under glansdagar Fleet Street s ö kultur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.