Vad är Family Day?

Family Day eller familj och samhälle dag är en helgdag som firas av flera länder och i tre kanadensiska provinser. Arbetstagare ges den lediga dagen, och statligt ägda företag nära. Andra företag som är privatägda kan hålla öppet beroende på område där dagen firas. Närvarande, Sydafrika, Australian Capital Territory, och Alberta, Ontario, Saskatchewan och provinser i Kanada fira Familjedagen. I Australien är Familjedagen officiellt heter familj och samhälle Day. Det måste vara nytt deklareras varje år och firas på den första tisdagen i november. På sätt och vis liknar Labor Day i USA, firas i september. Man erkänner att det hårda arbetet med de australiska folket och att detta arbete förtjänar en möjlighet för familj och vänner för att samla in och ta en paus från sådant arbete. I Sydafrika var det typiskt att ta dagen efter påsk bort, så heter annandag påsk. År 1995 döptes denna semester Family Day. Det ger familjen tid att komma tillbaka från semestrar eller besöka med vänner, eller bara en extra dag för att fira semester.

Canadian Family Day har olika firande standarder i varje provins. Ontario gör inte denna dag en lagstadgad helgdag och dagen fastställdes inte förrän 2007. Under 2007 provinsen Saskatchewan förklarade också familjedaghem. De tidigaste Inrättandet av denna semester inträffade i Alberta territorium där den dagen utropades 1995 och är en lagstadgad semester. För att mildra det faktum att detta skulle kunna kosta företagen mer pengar, har Canadian Heritage Day blivit en medborgerlig semester, så att inte alla arbetstagare är undantagna från att arbeta denna dag.

Ursprunget semester i Alberta har en betydande backstory. Premier Don Getty var i mitten av 1990-talet står inför betydande skandal eftersom hans son hade blivit arresterad för innehav och användning av kokain. Eftersom publicitet inte kunde undvikas, uttryckt Getty offentligt sitt beklagande och anklagade sig själv för att inte spendera så mycket tid med sin familj som han borde. Som svar instiftade Lieutenant Governor, Helen Huntley, familjedaghem. I Kanada, alla tre provinser fira den dag den tredje måndagen i februari, så det sammanfaller med den amerikanske presidentens dag.

En annan kanadensisk semester som sammanfaller med Family firas i Manitoba provinsen. Den godkändes 2007 och heter Louis Riel Day. Dagen hedrar Riel, som grundade Manitoba.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.