Vad är Eid al-Fitr?

Eid ul-Fitr eller??? ????? är en fest som hölls av muslimer för att markera slutet av Ramadan och tacka Gud för den styrka han gav dem att få igenom denna traditionella period av fasta. Eid ul-Fitr varar tre dagar, och det är ibland kallas "Lesser Eid" till skillnad från den med stöd ul-Adha, eller "Greater Eid," en stor helg för muslimer. The Holiday är en tid för gemenskap, socialisering och lyckönskningarna, och det firas med en rad lokala traditioner över hela världen. Besökare till länder med stor muslimsk befolkning ofta fastnar i firandet, med skrik Eid Mubarak , som betyder "välsignad Eid," ringningar i gatorna.

Ramadan är en mycket allvarlig semester för muslimer, som äger rum under den nionde månaden i den islamiska semester. Celebrants snabbt under dagen och ber ofta, meditera på arten av tro och Allah. Det är tradition att ge gåvor av allmosor och mat till de fattiga under Ramadan, och att avstå från synder. Semester kan vara mycket krävande, eftersom det kräver självuppoffring och personlig disciplin. Ramadan slutar officiellt när månskäran i den 10: e månaden i den islamiska kalendern är synskadade, markera inledningen på Eid ul-Fitr. Av tradition celebrants ge allmosor till moskén för utdelning till de fattiga innan Eid bönen, dessa allmosor kallas Zakat ul-Fitr. Efter bön och predikan, festen Eid ul-Fitr börjar med celebrants typiskt just nu varandra i sina finaste kläder för att utbyta presenter och fira vänskap. Eid är också en traditionell tid för förlåtelse och försoning.

Eftersom Eid ul-Fitr markerar slutet på ramadan, festar är en viktig del av denna muslimska semester. Det finns inga allmänt traditionella Eid livsmedel, men semestern typiskt omfattar rika livsmedel som inte kan ha ätit under Ramadan, tillsammans med utarbeta regionala eller recept familj. Inbjudningar till fester och middagar är vanliga under Eid ul-Fitr, och människor tar ofta ledigt från arbetet för att tillbringa tid fira.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.