Vad är Earth Day?

Earth Day är en årlig miljörapport händelse då människor firar jordens naturliga miljön och främja en miljömässigt sund praxis. Många städer runt om i världen håller Earth firandet som kan inkludera hållbar livsmiljö mässor, framstående talare, musik, dans, mat och parader, bland annat. I vissa länder, framstående politiker göra en årlig Earth Day adress eller tillkännagivande att tala om miljöfrågor och för att fira vinster i miljömässig hållbarhet. Det finns vissa tvist om när, exakt, är Earth Day. Många människor firar Earth Day den 22 april, med en nick till det sena 1960-talet ursprung Earth Day, när aktivister organiserade händelsen den 22 april. Andra fira det på vårdagjämningen, vilket innebär att jorden infaller på olika dagar i de norra och södra halvklotet. Celebrants som föredrar vårdagjämningen påpeka att våren är traditionellt emot med spänning av människor över hela världen, gör den första vårdagen ett perfekt tillfälle att fira jorden.

användes Early Earth firandet att belysa växande miljöproblem och föreslå sätt att lösa dessa problem. Frågor som industriföroreningar och resurskrävande hogging teknik fördes upp på Earth Day, tillsammans med över-skörd av naturresurser och som skadar jorden, som strip mining. Som människor har erkänt mer och mer miljöproblem, allt från global uppvärmning till ett växande antal hotade eller utdöda arter, har omfattningen av de frågor som kommer upp på Earth Day utvidgas.

Ursprungligen åtföljdes Earth Day med lära-ins och andra evenemang som syftar till att uppmärksamma planetariska frågor. Modern Earth firandet är ofta inriktade på de positiva, fira framsteg som har gjorts i strävan att skydda jorden och erbjuder utbildning om att leva på ett hållbart sätt. Earth Day festivaler funktionen ofta alternativa energikällor, ekologiska bönder, och lokalt producerade produkter, att få människor att ta kontakt med jorden och deras samhällen.

Som Earth Day har blivit mer känt, fler och fler nationer och företag har börjat aktivt deltar i evenemanget. Det är inte ovanligt att se företag släppa ut information om stora miljövänligt genombrott på Earth Day, till exempel, och för nationer plocka Earth Day som ett måldatum för minskade utsläpp och andra miljövänliga åtgärder. Dagen ger också en utmärkt samlingspunkt för miljöaktivister.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.