Vad är Dong Zhi?

Dong Zhi, ibland stavat som Dongzhi , är den kinesiska (och ibland andra asiatiska koncernens) firande av vintersolståndet. Denna semester är vanligtvis hålls den 22 december, men detta datum kan förändras varje år beroende på när Solstice faller, och anses ofta endast något mindre viktig än traditionell kinesiska nyårsfirandet. Det är dags att fira slutet av de mörkaste dagarna på året, till slutet av skörden, och även hedra förfäder och försvara familjens samhörighet.

Dong Zhi firandet har funnits under mycket lång tid. Forskare menar observation av Solstice först började under Handynastin, som varade från omkring 200 f. Kr. till år 200 e. Kr. Tanken familjeåterförening snart blev sammanflätad med semester, eftersom traditionellt Det var då många lantarbetare skulle ha avslutat sitt arbete och skulle återvända till sina familjer, ofta efter att ha varit borta i flera månader. Eftersom skörden är klar, är Dong Zhi något jämförbart med Thanksgiving, skördade mat lagras och celebrants uttrycka tacksamhet över den belöning som det året. En intressant metod som kan uppstå under Dong Zhi, särskilt för dem som husdjur, är att många Rengör ut områden där djur hålls för att belöna de djur för att betjäna dem väl under året. Andra ger husgeråd en speciell rengöring som en gest av tacksamhet och respekt för dessa redskap tjänstgöring.

Celebrations of Dong Zhi normalt inbegriper familjer samla ihop igen med likheter med Thanksgiving som firas i Kanada och USA . Festande är en del av att fira skörden, och det finns vissa speciella livsmedel i samband med semestern. I södra Kina, familjer gör normalt Tang Yuan, färgglada kulor av klibbig eller klibbig ris. Dessa kan vara fylld, och kan serveras i en buljong, eller en söt soppa beroende på familjens tradition. Riset gluten hålla bollarna tillsammans symboliserar familjens gemenskap, och varje familjemedlem får ett eller flera av dem. Den nordliga kinesiska tenderar att föredra att servera varm dumplings, nästan alltid fyllda med kött. I både norra och södra fester, Tang yuan eller dumplings vanligtvis serveras varm som ett löfte om varmare dagar framåt och som en kontrast till den kalla utsidan. Många andra livsmedel kan serveras, vilka varierar beroende på region och familjens önskemål.

Förutom att fira skörden, i slutet på den långa dagar i vinter, och Familjemys, Dong Zhi referenser principerna för yin och yang så som presenterades i I Ching . Den längsta natten på året ger vägen till längre dagar, vilket anses öka positiv energi. Alltså dagen inte bara firar årstiden och skörden har väckt när positiv energi minskar, men ser fram emot den ökning av positiv energi som hjälper till att balansera universum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.