Vad är C-TPAT?

Customs-Trade Partnership Against Terrorism (C-TPAT) är en gemensam satsning mellan Förenta staternas regering samt företag som importerar varor till USA. C-TPAT är en del av de ständigt ökande karaktär i USA tullen, och erkänner att gränsen säkerhet kommer att bli mycket effektivare om tull innebär att företag i arbetet med att säkra och kontrollera lasten. Medlemskap i C-TPAT är tillgänglig för de flesta företag som importerar varor till Förenta staterna, inklusive speditörer, mäklare, tillverkare och importörer, så länge de är överens om att riktlinjerna i C-TPAT medlemskap.

Om ett företag i intresserade av att delta C-TPAT det först fyller i en ansökan som innehåller information om verksamheten, ett avtal om att delta, och en profil för sin leverantörskedja som innefattar en nära granskning av hur varorna hanteras. Undersöka leveranskedjan innebär att titta på förfaranden, fysiska och personalens säkerhet, tillsammans med åtkomstkontroller, hur förpackningen visar hanteras, och vilken slags utbildning och anställdas utbildning får. Om tillämpningen av verksamheten att gå C-TPAT godkänns, tilldelas försörjningskedjan specialist som utvärderar distributionskedjan och ger förslag till förbättringar innan intygar företag som medlem. Förutom att hjälpa USA att bekämpa terrorism, C-TPAT medlemskap också medför många mer påtagliga fördelar. Medlemmar av C-TPAT är mindre föremål för tullkontroller, och kommer att dirigeras till framsidan av tullen linjer när de behöver inspekteras. De kan också dra nytta av C-TPAT utbildningar för sig själva och sina anställda, att lära sig om fler sätt att öka säkerheten i deras leverantörskedja. Om rutinmässig granskning avslöjar inte följs, C-TPAT medlemskap upphävs och företaget måste åter intyga.

Becoming C-TPAT kompatibel tar arbetet, men riktlinjerna har utvecklats som ett samarbete mellan tullmyndigheter och företag, vilket gör att många företag känner sig mer bekväm om att gå med i partnerskapet. Även om vissa utgifter kan vara inblandade för att säkra leveranskedjan, de flesta företag är överens om att skyndsam behandling de får, C-TPAT medlemmar är värda de inledande utlägg av pengar och tid att få alla anställda kompatibel med C-TPAT system. Dessutom ökar strama försörjningskedjan ofta effektivitet i försörjningskedjan, vilket sparar pengar för verksamheten på lång sikt.

C-TPAT medlemskap inte är obligatoriskt för alla företag, även om de flesta stora företag har anslutit grund av de fördelar det ger. Dessutom har ett företag inte vara amerikanska ansluta C-TPAT. Faktum är att många utländska regeringar uppmuntrar sina företag som importerar USA att ansluta sig till C-TPAT, inte bara för sina leveranser till de stater kommer att påskyndas, men också därför att förbättringar i försörjningskedjan kommer att gynna hemlandet också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.