Vad är Azorerna?

Azorerna är en serie med nio öar och åtta holmar ligger ungefär 950 miles (1. 500 kilometer) utanför kusten i Portugal. De största öarna i skärgården är Sao Miguel, Terceira, Faial, Pico, Sao Jorge, Santa Maria, Graciosa, Flores och Corvo. De mindre öarna är kända som Formigas , eller myror. Cirka 240. 000 personer bor på öarna.

Azorerna är en autonom region i Portugal som, tillsammans med ön Madeira, gör upp Republiken Portugal. Öarna är vulkaniska och ligger på toppen av åsen Atlanten, en tektonisk platta som separerar den Nordamerikanska plattan och Eurasiska plattan liksom den Sydamerikanska kontinentalplattan och Afrikanska kontinentalplattan. The Atlantic Ridge har varit utsatta för under vattnet och ovan groung vulkanutbrott liksom flera jordbävningar. Klimatet är i allmänhet mild, men regn och vind kan ofta. Temperaturerna räckvidd i allmänhet från de övre 70-låg 80 grader Celsius (24-30 grader) under sommaren och den undre 50-60 grader Fahrenheit (13-18 grader) under vintern. Det finns bevis för att folk visste om öarna så tidigt som den 14: e århundradet, men koloniseringen av gång-obebodda öar började inte förrän 1439. Kolonisation fortsatte under loppet av de följande två århundradena. De flesta av kolonisatörerna kom från det portugisiska fastlandet, men ytterligare kolonister kom från Flandern, Nordafrika och Spanien. Även om det huvudsakliga språket på Azorerna är portugisiska, finns det fortfarande personer som talar dialekter härstammar från Flandern och afrikanska språk.

Azorerna är pittoreska, omgiven av en klarblå Atlanten och prickade med gröna kullar och gårdar, vitkalkade hus och lador, klippor lava och härliga badstränder. De viktigaste industrierna är mjölkproduktion och frukt och grönsaker jordbruk. USA har haft en flottbas, Lajes Field, på ön Terceira sedan andra världskriget. Det är fortfarande aktiv. Den relativa isoleringen av öarna har tillåtit dem att utveckla en unik kultur, inklusive skillnader från ö till ön. Azorerna är kraftigt romersk katolska, och ett antal kulturevenemang på öarna är centrerad kring religiösa ceremonier, särskilt ära helgon. Öarna har en mängd livsmedel specialiteter, inklusive lokalt producerade viner och sprit. Azorerna också är kända för sin unika ananas växthus som specialiserat sig på små krönta-frukt som är en favorit på öarna.

Många Azoreans emigrerade från öarna i 19th century, landar på platser så olika som Hawaii, Cape Cod, Massachusetts, USA, Central Valley i Kalifornien och Kanada . Man uppskattar att det finns mer än 1 miljon Azorernas ättlingar i Nya världen, vilket ledde till smeknamnet "den 10: e ön. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.