Vilka är Mogao Caves?

Mogao Caves är en samling av olika grotta tempel i Kina. De är en Unescos världsarvslista, och har funnits sedan 1987. Den Mogao Caves sträcker sig över en period på mer än 1000 år, och innehåller tusentals exempel på buddistisk religiös konst. under 4: e århundradet, hade en buddistisk munk påstås en vision av tusen olika Buddhor. Detta inspirerade honom att börja utgrävning på en ofantlig grotta komplex innebar att rymma tusen olika tempel. Buddhist eremiter skulle bosätta sig i Mogao Caves, lyfta ut sitt eget tempel, samla religiösa handlingar och leva ett liv i tyst meditation. Pilgrimer på väg genom området skulle ofta stannar vid Mogao Grottor och ibland kunde lämna bakom konstföremål och målningar på väggarna grottan. De olika tavlor och väggmålningar i Mogao Caves serveras en rad olika syften . Vissa var avsedda att bidra till att skapa en lugnande miljö, som bidrar till en meditation som var det dagliga arbetet för munkar som bodde där. Andra var tänkt att fungera som pedagogiska enheter, berättar historiska berättelser eller som rör olika aspekter av den buddhistiska läran. Alla berättade, målningarna i Mogao Caves täcker nästan 500. 000 kvadratfot (46. 000 kvm). I århundraden grottorna även fungerat som ett förråd av handskriven buddhistiska manuskript. Munkarna skulle samla dessa manuskript från pilgrimer, och skapa sin egen, och höll dem säkert. När en ny teknik för tryckning blev tillgänglig i 10: e århundradet var dessa manuskript inte längre nästan lika viktigt. Enorma manuskript kastades huvudsakligen i ryggen av grottor i Junk högar, och grottorna var förseglade så småningom bort. I början av-20-talet hade dessa sealed off grottor upptäcktes och den fantastiska skatter som hade förvarats säkert det ledde till ett stort intresse i Mogao Caves. Kineserna, indier och européer alla skickade expeditioner för att sortera de manuskript som finns i Mogao Caves, och ett stort antal togs ur Kina vid denna tid. Under mellantiden årtionden forskning fortsatte, och det fortsätter i dag, med stadig forskning pågår.

Besök Mogao Caves kräver en biljett, och utflykter ingår. Det är viktigt att be om engelsktalande turer om du inte talar kinesiska, eftersom du annars kommer att placeras med en kinesisk turné grupp och få mycket mindre ur upplevelsen. Fotografering är inte tillåtet, tyvärr, och byråkrati hindrar besökare från att uppleva en stor del av Mogao Caves. Av de närmare 500 tempel i Mogao Caves, turerna besök sällan mer än en handfull, och utforska på en egen är inte tillåtet.

Bristen på öppenhet vid den Mogao Caves är ofta som ett allvarligt problem för besökare. Medan regeringen försöker skydda skatterna fortfarande kvar i grottor, och låta Mogao grottor att vara tillgänglig för forskare, ibland de begränsningar som de släpper på turister gränsen på drakoniska. Många föredrar antingen Yunganggrottorna i Shanxi eller Dazu Hällristningsområdet nära Chongqing, som både ger exempel på tidig kinesisk buddhistisk konst och sniderier, med en mycket mer öppen för besökare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.