Vilka är Kata Tjuta?

Kata Tjuta är en rad ovanliga klippformationer i Australien. Dessa bergsformationer har använts som en helig plats av Pitjantjatjara aboriginerna i tusentals år, och de fortsätter att användas för heliga ceremonier och andra evenemang. Den Pitjantjatjara aboriginerna, som kallar sig själva för Anangu, är väktare av Kata Tjuta och grannlandet Uluru, en helig plats. Båda sidor är av intresse för besökare till Australien, som ofta gör tid att se dem. är The Kata Tjuta även känd som The Olgas efter Mount Olga, den högsta formation. Av konvention, många använder en dubbel namn, Kata Tjuta /Mount Olga, erkänner de europeiska namn för bildandet samtidigt hedra de aboriginska namn. Dessa formationer är grovt kupol-formad, och är tillverkade av sedimentära bergarter med en hög koncentration av sandsten. Det finns 36 kupoler, utspridda över hela miljön i den australiska öknen. Det Kata Tjuta är ganska anmärkningsvärt att titta på, både ovanför och från marken. Vissa områden kan stängas för allmänheten av religiösa skäl, och ibland får tillgång till Kata Tjuta begränsas så att människor kan utföra religiösa ceremonier i en kontrollerad miljö.

Namnet "Kata Tjuta" betyder "många huvuden", en hänvisning till ovanligt utseende av dessa klippformationer. Den Anangu som tar hand om Kata Tjuta och Uluru /Ayers 's Rock har utsetts som förvaltare av dessa områden i en vilja att respektera Aboriginal arv och tro, och på grund av deras omfattande samband med Webbplatsen gör dem till ett självklart val för vårdnadshavare.

p

Besökare till Australien som är intresserade av denna syn kan boka turer, eller resa med egen bil. Den australiska öknen kan vara en svår miljö att ta sig runt i, och det är viktigt att vara tillräckligt förberedda om man reser med bil, det finns gott om leveranser av vatten och reserv i fall bilen går sönder eller om det finns ett problem. Besökare bör också vara medveten om att Kata Tjuta och Uluru är båda heliga platser utöver turistattraktioner, och de bör följa skyltning i området och behandla dessa platser med respekt. Mycket som man inte skulle behandla en präst plumpt när du besöker en kyrka eller klänning olämpligt för ett besök i ett buddhistiskt tempel i Thailand, ska besökarna behandla Anangu och deras religiösa platser med respekt, så att medborgarna kan fortsätta att njuta av dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.