Vem är Capuchin Monks?

Capuchin munkar är en ordning av munkar från början betraktas som en delmängd av franciskanerna. Idag är Capuchins erkända som sin egen distinkta ordning, med ett uppdrag och sätt att leva åtskilda från de franciskanerna. Capuchin kloster finns i flera regioner i världen, trots att antalet kapucinen munkar krymper, som är medlemmar i många andra klosterordnar. Capuchin nunnor för övrigt kallas Capuchines.

Ursprunget till kapucinen munkar ligger på 1500-talet, då flera medlemmar av FRANCISKANORDEN ansåg att franciskanerna hade avvikit från sin ursprungliga uppgift. De bildade en utlöpare som inriktades på att leva ett mycket stränga klosterlivet, vilket de ansåg var mer trogen den ursprungliga avsikten att bli en munk. Ursprungligen förföljdes Kapuccinermunkarnas munkarna, men i slutändan fick de bilda en egen ordning och charter. är Dessa munkar uppkallad efter sina särskiljande pekade huvor, cappuccino betyder "pekade kåpa "på italienska. Den Capuchin munkar tror att leva så enkelt som möjligt. Varken munkar eller kloster har rätt att äga egendom, och munkarna förväntas att tigga och förlita sig på välgörenhet för alla sina behov, aldrig håller mer än ett par dagars mat vid varje given tidpunkt. Kapuccinermunkarnas munkar satsa starkt på missionären och predika service, sprida Guds ord som de reser. En av de mer anmärkningsvärda resultat Kapuccinermunkarnas varumärkena är Santa Maria della Concezione , Kapuccinermunkarnas kyrkan i Rom. Kyrkan är dekorerad med ben över 4000 Capuchin munkar, arrangerade i vackra mönster som kantar väggarna. Flera skelett har också hållits intakt och robed, och de kan hittas i flera nischer runt kyrkan. Besökare till kyrkan ofta drabbas av den kostsamma typen av mönster, liksom den något makabra känsla av kyrkan.

Även tanken på dekorationen en kyrka med ben kan tyckas lite udda, har denna praxis faktiskt har observerats i andra delar av världen också. Flera europeiska kyrkor är starkt utsmyckad med ben av avliden religiösa tjänstemän och samhälle, speglar attityder om vilken typ av död vid den tidpunkt då de makabra dekorationer installerades. För Capuchins, är ett besök på platsen ett tillfälle att begrunda sin återstående tid på jorden, och en chans att lova att göra ytterligare goda gärningar innan de dör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.