Vem är Branch Davidians?

Branch Davidians är en liten religionssamfund som klassificerats som en del av sjundedagsadventisternas gren av kristendomen. Grenen Davidians spåra sitt arv genom Davidian Sjundedagsadventisterna tillbaka till Seventh-day Adventist Church. Det är dock viktigt att notera att de läror och praxis Branch Davidians skiljer sig mycket från de grundsatser Sjundedags Adventistsamfundet dag, advent kristna kyrkan, och andra Adventistsamfundet organ. The Branch Davidian rörelse dök först upp som en separat religiös enhet 1955. På grund av en schism inom Davidian Sjundedagsadventisterna efter döden av grundare Victor Houteff, de medlemmar som valt att som utses till ledare stöd Benjamin L. Roden valde att separera och tog namnet Branch Davidian Seventh Day Adventist. "Filial" lades till det officiella namnet på den grupp som har förståelse för att namnet var ett annat förhållande till Jesus Kristus. Den nybildade Branch Davidians upprättat en uppgörelse utanför staden Waco, Texas. Där tron fungerade under ledning av Roden och hans hustru Lois fram till sin död 1978.

Efter död Benjamin Roden, hävdade flera personer rätt att leda tron. George Roden försökte ta kontroll över uppgörelse invändningarna från sin mor. Charles Pace, en inflytelserik figur inom valör försökte även andligt ledarskap. År 1981 hade Lois Roden säkrade lojalitet hos majoriteten av Branch Davidian medlemmar.

Det var i denna miljö som Vernon Wayne Howell gick Branch Davidians. Sakta började Howell att få betydelse inom rörelsen. Inom några år hade han antog namnet David Koresh, basera namn på bibliska figurer.

Spänningarna har fortsatt att öka bland Branch Davidians. Under en påsk firande vid Mount Carmel 1984, rörelsen splittrats i flera fraktioner, med Howell leder en fraktion. Alla ledare och deras anhängare var förvisad från fastigheten, som låg kvar i kontrollen av George Roden.

Även om många av fraktionerna fortsatte att verka under namnet Branch Davidians, omdöpt Howell hans utbrytargrupp den Davidian Branch Davidian Sjundedagsadventisterna. Howell lärde aktivt att gruppen var den andliga efterföljaren till den grupp som hade fördrivits från huvudlinjen Seventh-day Adventist Church under 1930-talet.

Efter Lois Roden död år 1986 och kollapsen av George Roden grupp 1988, Howell och hans grupp av Branch Davidians tog kontroll över egendomen nära Waco. Fram till 1990 hade blivit Howell David Koresh och var aktivt undervisning ett trossystem som fokuserade på Seven Seals nämns i Nya testamentet Johannes Uppenbarelse. Koresh lärde sina anhängare att han hade fått en korrekt tolkning av de sju sigillen, och därför kunde tolka skriften ordentligt.

Rykten om olika aktiviteter bland Branch Davidians ledde till räder på kyrkans egendom i början av 1993. Leds av presidiet av alkohol, tobak och skjutvapen, resultatet var en belägring som inleddes med dödsfall av sex Bransch Davidians och fyra ATF agenter, och slutade med dödsfall av sjuttiosex andra grenen Davidians den 19 april 1993. David Koresh var bland dem som dog i förstörelsen av det sammansatta på berget Karmel.

idag spridda rester grupper av Branch Davidians fortsätta att existera. Några är fortfarande lojala mot anspråk David Koresh, medan andra avvisar Koresh och hans lära. Försök att samla resterna av tron till en enhetlig kropp har hittills inte varit framgångsrika.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.