Var är Västindien?

Västindien hänvisar till flera stora öar och kedjor ön, över 3000 öar som allt som oftast söder och något öster om Florida, öster om Centralamerika och södra Mexiko, och norr om Sydamerika. Vissa av dessa öar ligger i Karibiska havet, medan andra utgör en bro mellan Västindien och norra Atlanten. Precis som ursprungsbefolkningen i Syd-och Nordamerika kallades indianer, under Columbus felaktiga intrycket att han kom i eller nära land Indien, Västindien var Columbus namn för att skilja dessa öar från Ostindien. De hade ingenting att göra med det indiska folket, men Columbus trodde han anlände i östlig spridning av öarna i närheten av Indien. I dag kan du höra Västindien fortfarande kallas av detta namn på grund av Columbus misstag . Alternativt kan du höra Västindien kallad Karibien. Västindien är ett ganska omfattande ö kedja, ca 2500 miles (4023,36 km) uppifrån ön till botten. Vid en given plats på den här kedjan, är det inte större än 160 miles (257. 5km) Det finns huvudsakligen tre ögrupper i Västindien: Bahamas, Stora Antillerna och Små Antillerna. Små Antillerna kan delas upp i ytterligare två uppsättningar. Detta kallas Leeward Islands och Windward Islands.

Bahamas är den nordligaste uppsättning av öar, några av dem öster och inte söder om Florida. Grand Bahama ligger utanför den östra kusten av Florida, strax norr om Fort Lauderdale. Nassau, en av de populäraste turistattraktionerna, är huvudstad i Bahamas samväldet. San Salvador, som ligger öster och söder om Grand Bahama tros vara landning plats av Christopher Columbus och ståtar med en sund turistnäring idag. Även om det finns 700 öar i Bahamas, endast ett fåtal av dem är stora nog att upprätthålla populationer. Utöver de ovan nämnda, de större öarna är: New Providence, Andros och Berry Islands, Abaco, Eleuthera, Cat Island, Exuma, Long Island och trasiga City, Crooked Islands och Mayaguana och Inagua. Stora Antillerna utgör den mellersta delen av öarna i Västindien, med några av de största öarna i Västindien i denna kedja. Dessa öar: Kuba, Haiti och Hispaniola, Jamaica, Dominikanska republiken och Puerto Rico. Vid erövringen av Nya världen, detta avsnitt i Västindien var oerhört viktigt, eftersom dessa öar var nära till Mexiko, Sydamerika och Florida. Från Kuba, den nordligaste ön, var upptäcktsresande inom bekvämt räckhåll från Mexikanska golfen och södra spetsen av Florida.

Små Antillerna är öarna längst söderut i den västindiska ön kedja. Den övre delen av Små Antillerna innefattar Jungfruöarna, som är strax öster om Puerto Rico. Öarna norr om Virgin Islands som är populära turistmål omfatta StCroix, Antigua, St Kitts och St Martin. Dessa är alla en del av Leeward Islands.

längre söderut i Windward Islands hittar du Barbados, Saint Lucia, Martinique, och Trinidad och Tobago. Det finns också samlingar av öarna norr utanför Venezuelas kust, som kan kallas Leeward Antillerna. Dessa inkluderar Aruba och Curacao.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.