Var är Silicon Valley?

Silicon Valley är beläget i norra delen av Santa Clara Valley, direkt söder om San Francisco Bay. Sedan början av 1900-talet har Silicon Valley värd för innovatörer inom teknik, elektronik och naturvetenskap, även om termen "Silicon Valley myntades inte förrän 1970-talet. Många associerar Silicon Valley med den tekniska branschen, även om eponymous kiselkretsar inte längre tillverkas i stora volymer i regionen. Det finns olika sätt att definiera var i Silicon Valley. Somliga anser att den södra delen av San Francisco Bay Area, omfattar städer på både östra och västra sidan av bukten, tillsammans med några städer direkt under Bay. Staden San Jose allmänt anses som huvudstad i Silicon Valley, och städerna i Cupertino, Palo Alto, Los Altos, Livermore, Mountain View, Santa Clara och Sunnyvale, bland andra, är också grupperade i Silicon Valley.

Ursprunget till teknisk innovation i Silicon Valley sträcker sig tillbaka till 1800-talet då beskyddare som Leland Stanford sponsrade vetenskapliga experiment och innovationer. San Francisco Bay Area också värd för ett antal experimentella anläggningar för USA: s militär i båda världskrigen, och den höga koncentrationen av universitet och högskolor i området lockade många studenter och innovatörer. På 1960-talet var regionen väl etablerad som en vetenskap tung, extremt nördiga delen av Kalifornien. En av de första stora tekniska företag i regionen var Hewlett-Packard, som grundas i Silicon Valley garage i 1920. När kisel transistorn utvecklades på 1950-talet flyttade många halvledar-företag i regionen att börja tillverka, och området kom att för alltid förknippas med datorer och teknisk industri. Tråkigt nog är ett arv från denna industri tunga halter av föroreningar hela Silicon Valley, som orsakas av felaktig hantering av giftiga ämnen i många av de stora tillverkarna.

Förutom kisel chip beslutsfattare började Silicon Valley även dra till sig andra medlemmar av högteknologiska industrin, såsom programutvecklare. Av 1971 var begreppet "Silicon Valley" används i en facktidning, en apt ersättning för den tidigare smeknamn för området, "Valley of Heart's Delight", en hänvisning till de odlingar som en gång utbredde sig över större delen av Silicon Valley . Även öden i området var skadade av kollapsen av IT-bubblan, regionen fortsätter att erkännas som ett centrum för kreativitet, nya företag ständigt förekommer i området.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.