Vad bör jag veta om Tchad?

Republiken Tchad ligger i Nord-Centralafrika. Det är ett land som är lika stort som delstaten Alaska. Det gränsar till mark på alla sidor, kring detta Kamerun, Centralafrikanska republiken, Libyen, Niger, Nigeria och Sudan. Dess norra del har en öken som sträcker sig att gå med i Sahara, och Tchadsjön nådar landets västra gräns. Tchadsjön har imponerande skillnaden av att vara den största våtmarksområde i landet, liksom en av de största i hela Afrika. I sin början var Tchad våt, soligt, fruktbart land som var fylld med olika djur, men under många år, krig, serveras interna konflikter, och försumlig utländskt inflytande att härja landet. Vid ett tillfälle, har lidit som en fransk koloni, som handlar om vikten av skatter, kvoter, och bestämde brist på utbildningsmöjligheter i norr. På senare år har man haft en mer fredlig existens, men det har aldrig varit långt ifrån konflikten. Guerilla överfall och väpnade sammandrabbningar är fortfarande vanliga i vissa regioner. Ett självständigt land sedan 1960, Tchads väpnade sammandrabbningar innebär ofta sin egen regering och rebellerna.

Det finns tre huvudsakliga områden i Tchad. Förutom öknen i norra delen av landet, finns det en Sahelian bälte som ligger centralt i landet och en södra savann region. Landets markområden spänner över mer än 495. 752 kvadrat miles (1. 284. 000 kvadratkilometer). Dess största stad är också dess huvudstad N'Djamena.

Tchad bebos av många olika etniska grupper och språk. Faktum är att dessa olika grupper sade till nummer i 200s. Landet har två officiella språk: Arabiska och franska. Det finns mer än 9. 000. 000 människor som kallar detta afrikanska land hem.

De flesta av Tchads medborgare, cirka 44 procent är muslimer. Kristendomen följer i tur, komma in på cirka 33 procent av befolkningen. Andra medborgare praktiken tribal religioner.

är ofta det land som kallas "Afrikas döda hjärta" på grund av sin torra, öken klimat. Däremot har det en regnperiod som sträcker sig från juni till september. De flesta är överens om att det är bäst att resa till Tchad under andra månader, eftersom många av dess outvecklade vägar bli svårt att färdas på under våta månaderna. Från mars till maj, Tchads temperaturer kan vara ganska hög, i medeltal cirka 113 grader Fahrenheit (45 grader Celsius). Dock ser landet torrt och varmt väder från december till de flesta av februari, liksom sval temperatur natt under denna tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.