Vad bör jag veta om Italien?

Italien är ett europeiskt land som sträcker sig in i Medelhavet. Italien har en 4,722. 4 mil (7. 600 km) kustlinjen, men det är delar landgräns med ett antal länder på nord-Österrike, Frankrike, Slovenien och Schweiz, samt Vatikanstaten och San Marino inom sina gränser. Den totala ytan av Italien är 187,175. 6 square miles (301. 230 kvadratkilometer).

Skapandet av Konungariket Italien år 1861 med kung Victor Emmanuel II, tidigare härskare Piemonte, Savojen, Sardinien och varade fram till år 1946 När en republik infördes genom folkomröstning. Sann enhet faktiskt inte genomföras förrän 1970. I början av det tjugonde århundradet, etablerade Benito Mussolini en fascismen i Italien och bildade en allians med Nazityskland, vilket ledde till Italiens nederlag i andra världskriget. Italien har en stadga medlem av både North Atlantic Treaty Organization (NATO) samt Europeiska ekonomiska gemenskapen (EEG).

uppskattades Befolkningen i Italien av Central Intelligence Agency (CIA) skall 58. 126. 212 i juli 202C gör det den 24: e folkrikaste landet i världen. En femtedel av befolkningen är 65 år eller äldre. Befolkningen är främst italienska, men det finns också folk från tyska, franska och slovenska ursprung i norr och albanska och grekiska ursprung i söder. Nittio procent av befolkningen anses romersk-katolska, men endast en tredjedel av dem som utövar sin tro. De övriga tio procent består av protestanter, judar och muslimer. Det officiella namnet Italien är Repubblica Italiana , em som ges på engelska som italienska republiken, och kapitalet är Rom, en gång huvudstad i det romerska riket. Chefen för staten är en ordförande som väljs av båda kamrarna och representanter från de 15 regioner och fem autonoma regioner. Italienska är det officiella språket i Italien, men i vissa delar av Trentino-Alto Adige, människor främst talar tyska. Det finns också områden där det finns en fransktalande eller Slovene minoriteten. Den skrivkunniga är 98,4%.

Italiens ekonomi är mer inriktat på industrin i norr och jordbruket i söder, där det finns mer arbetslöshet. Totalt sett är 65% av arbetskraften inom tjänstesektorn, med 30,7% i industrin, och 4,2% inom jordbruket. De viktigaste industrierna är turism, maskiner, metaller och kemikalier, livsmedel och textilier. Hövdingen jordbruksprodukter är frukt och grönsaker, vindruvor och potatis.

Italien är känt för sin ost, korv, skinka och vin, liksom för många rätter från dess mycket olika regionala köken. Ost omfattar parmesan, Romano, mozzarella och gorgonzola. Korv ingår pepperoni och sopressata. Några av de rätter som man vet innehåller pizza, pasta i en mängd former och tog fram en mängd olika såser, polenta, risotto, gnocchi, och antipasto. Skaldjur är också allmänt serveras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.