Vad bör jag veta om Indien?

Indien, ett land som främst finns på subkontinenten i Asien, har varit självständigt sedan 1947, då det var befriat från brittiska kolonialismen genom ickevåld motståndsrörelsen leddes av Jawaharlal Nehru och Mahatma Mahatma Gandhi. Det var vid den tiden att tillståndet för Indien, som är sekulariserat, och läget i Pakistan som är muslimer, bildades, och det har skett flera krig mellan dem, varav en resulterade i bildandet av nationen i Bangladesh 1971.

Indien gränsar i sydväst av Arabiska havet, nordväst av Pakistan, i norr av Nepal, Kina, Bhutan, i öster av Myanmar eller Burma, och i öster av Bengaliska bukten, med Bangladesh stoppade i sitt nordöstra arm. Den har en yta på 1,269,345. 6 kvadrat miles (3. 287. 590 kvadratkilometer), gör det till det sjunde största landet i världen efter Ryssland, Kanada, USA, Kina, Brasilien och Australien.

Även sjunde i storlek, är Indien andra i befolkningen, efter Kina, med en uppskattad 1147995904 folk. Medan merparten av befolkningen är etniskt indoariska (72%), 25% är Dravidian och 3% är mongoloida eller andra. Det indiska folket främst hinduiska (80,5%), med 13,4% muslimer, kristna 2,3%, och 1. 0% sikher.

Befolkningen är mer varierad när det gäller språk. Landet har 14 officiella språk, med hindi är det mest talade språk (41%), men engelska har associerar status och används för politik och näringsliv. Andra officiella inkluderar Assamesiska, bengali, gujarati, kannada, Kahmiri, malayalam, marathi, Orriya, punjabi, sanskrit, Sindhi, tamil och telugu. Av läskunnigheten är 61%.

Lokalt, landet kallas Bharatiya Ganarajya och är en federal republik, indelad i 28 delstater och sju enheter som kallas union områden. Förutom en statlig juridisk system med rötter i engelsk common law, det finns separata regler för personlig lag för de tre stora religiösa grupper: hinduer, muslimer och kristna.

Största delen av befolkningen-60% -- deltar i jordbruket, trots att detta område bidrar minst till bruttonationalprodukten, komma in bakom både industrin och tjänstesektorn, som bidrar mest till 53,7%, medan består av endast 12% av arbetskraften. Exporten omfattar kemikalier, ädelstenar och smycken, teknik och textila produkter, petroleumprodukter och läder.

Indien är känt för regional mat specialiteter, inklusive Tandoori-food stil och bengali specialiteter. Många indier är vegetarianer, och kryddor i olika kombinationer, inklusive garam masala och curry är populära. Det finns även ett kryddat te kallas chai. Dal rätter av bönor, spenat rätter, och risrätter, liksom en mängd bröd-en del av dem fyllda och går under namn såsom Chapati, Samosa, Pakora och poori-är vanliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.