Vad är transkulturell antagen?

En transkulturell antagande är ett antagande som korsar kulturella gränser, med adoptivbarn är av en annan kultur än adoptivföräldrarna. Många transkulturell adoptioner är också transraseala, vilket innebär att barnet har en annan ras bakgrund utöver en annan kulturell bakgrund. Både transkulturella och transraseala antagande är mycket vanliga i Europa och USA, men de omges av komplexa sociala och kulturella frågor. samtidigt som antagandet har utövats i århundraden, transkulturella antagandet egentligen bara började utforskas stort antal kölvattnet av andra världskriget, då många amerikanska par adopterade barn från andra länder, särskilt krigshärjade länder. Av Vietnamkriget hade transkulturell antas bli mycket vanligare, med föräldrar adoptera barn från Sydostasien, några av dessa barn var blandad kulturarvet. Som transkulturell antagande blev accepterad i större utsträckning och praktiserade ett antal organisationer som specialiserat sig på sådana adoptioner steg att tillgodose amerikanska och europeiska föräldrar. Barn från Asien, Östeuropa, Afrika och Latinamerika är placerade med olika föräldrar, med åldern hos de adopterade från småbarnsåldern till barndomen.

Advocates for transcultural antas ha ett antal orsaker till stöd för antagandet olika kulturer. Barn i behov finns över hela världen, och förmågan att hjälpa barn bör inte begränsas till personer från en viss kulturell bakgrund, till exempel. Dessutom har många barn inblandade i transkulturell antagandet avlägsnas från farliga situationer som instabila politiska regimer, och adoption kan ge dem en chans till ett bättre liv. Dessutom förespråkare gör gällande att transkulturella antagandet främjar kulturellt utbyte, och främjar förståelsen mellan människor från olika kulturer.

Kritiker av transkulturell antagande anser att antagandet kan frånta barn om deras arv genom att importera dem till en helt främmande miljö. En koreansk barn upp i USA, till exempel, kan känna något samband med koreanska samhället, men isoleras från den vita amerikanska samhället genom etnicitet. Vissa transrasealt adopterade erfarenhet känslomässig stress, känsla som om de har stulits från sina ursprungliga kulturer.

Negativa uppfattningar om transkulturell antas också färg allmänna opinionen i denna typ av adoption. Vissa människor tror att anta internationellt är lättare än att landet, trots att internationella adoptioner är föremål för stränga normer. Andra anser att människor kan anta transculturally av fel orsaker, och att de sociala frågorna moln transkulturell adoptioner, vilket gör det svårt att föra en internationellt med integritet, när när föräldrarna har goda avsikter.

>

föräldrar som valt att anta transculturally bör överväga sina motiv med omsorg, och fortsätta den pedagogiska möjligheter för dem att lära sig mer om deras kulturer adoptivbarnen kommer ifrån. Kulturell utbildning är allt som krävs av föräldrar som vill delta i en transkulturell antas, som är en vistelse i barnets hemland.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.