Vad är mänsklighetens vagga?

mänsklighetens vagga är en samling av olika platser i Sydafrika som innehåller fossil av hominider, går tillbaka miljontals år. Mänsklighetens vagga är en Unescos världsarv, och har varit sedan 1999. Under 2005 mänsklighetens vagga utökades och ett Visitor Center öppnades.

mänsklighetens vagga är lite mindre än 200 kvadrat miles (500 kvadratkilometer) totalt, och är 30 miles (50km) norr om Johannesburg i Sydafrika. Mänsklighetens vagga och har en otrolig densitet av mänskliga lämningar, och har varit platsen för några av de mest spännande fossila upptäckter sedan 1940-talet.

Även om det är troligt att det faktiskt tidiga människor sträckte sig över ett mycket större område i Sydafrika, är det i mänsklighetens vagga som deras kvarlevor är idealiskt fossil, och det är via denna webbplats som vi vet om dem. Mänsklighetens vagga ofta touted som den plats där vi blev sann människa, där vi lärde oss att göra verktyg och att stå upprätt, och där mer än en miljon år sedan vi domesticerade brand. Det är kalksten grottor som pricken mänsklighetens vagga som gör det så idealiskt för att bevara vår fossila historia. Det finns mer än trettio av dessa grottor utspridda i området, men några är särskilt viktiga. UNESCO World Heritage Site är uppkallad efter vad är otvivelaktigt den viktigaste tre: Sterkfontein, Swartkrans och Kromdraai. var Sterkfontein ursprungligen upptäcktes i slutet av-19-talet av gruvarbetare. Gruvarbetarna hittade några fossiler, och visade dem till andra, som så småningom gjorde dem kända för grupper av intresserade forskare. På 1930-talet platsen började grävas upp, och inom ett par år hade förutsatt vetenskap med den första fullt mognat Australopithecus. Sedan denna första upptäckt, har mer än 500 hominider påträffats vid Sterkfontein plats i mänsklighetens vagga, gör den till den mest produktiva plats i sitt slag i världen.

Swartkrans är en närbelägen plats i Cradle för hela mänskligheten, och ägs av University of the Witwatersrand. Swartkrans har gett ett antal intressanta fossil, inklusive Homo habilis , och erectus Homo olika Telanthropus capensis . Swartkrans föreskrivs också mycket av inspirationen till arbete Bob Brain, som visade att dessa tidiga män jagades faktiskt i stor utsträckning av stora katter.

På Kromdraai hittas Wonder Cave. Även här platsen är känd för sina fossiler, eftersom de flesta av grottorna i mänsklighetens vagga är, har den äran av att vara den tredje största kammare i världen. The Wonder Cave är mer än 11 hektar, eller nästan 500. 000 kvadratfot (46. 000 kvm). The Wonder Cave på Kromdraii innehåller också ett antal imponerande formationer av stalagmiter och stalaktiter, några når höjder på mer än 50 fot (15 m).

Även Sterkfontein och Swartkrans är den överlägset största fossila platser inom mänsklighetens vagga, men andra har också givit viktiga upptäckter. Några av dessa ingår Motsetsi, pipare Lake, Haasgat, Minaars Cave, Drimolen och Cooper's Cave. Mänsklighetens vagga är en av premiären destinationer på jorden att besöka för dem som har en önskan att skåda så långt tillbaka i mänsklighetens historia som möjligt, och på senare år har regeringen att bygga mer av en turist infrastruktur för att stödja dessa besökare. Guidade turer, bekväm logi och besökare "centers kan alla nu finns inom mänsklighetens vagga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.