Vad är kinesiska nyåret?

I många delar av Asien, nationer följer månkalendern snarare än den gregorianska kalendern som används av resten av världen. Som ett resultat, börjar året på en annan dag, vanligen i januari eller februari av den gregorianska kalendern. Många nationer inklusive Vietnam och Korea fira månens nyår med festivaler och särskilda livsmedel. Kineserna har dock vänt firandet till en konstform: 15 dagars festival kallad Spring Festival i Kina, men det är känt att resten av världen som kinesiska nyåret.

kinesiska nyåret börjar den första dagen i den första månen av året, vilket anses vara en särskilt gynnsam dag. Barnen ges hong bao , lucky rött kuvert fullt med pengar, och hushåll utbytesbesök och presenter. Mest celebrants vid det kinesiska nyåret bär röda, vilket är en lycklig färg, och även avstå från att reflektera över det gångna året och spridningen otur ord, eftersom man tror att den första dagen på det nya året kommer att avgöra din lycka i kommande månaderna .

kinesiska nyåret fortsätter med 15 dagar av fest och gynnsam dagar, inklusive en dag att välkomna gud rikedom, en dag att fira jordbruk och producera, och dagar för att fira vänner och familj. Vänskap och familjerelationer är en mycket viktig del av det kinesiska nyåret, och en hel del mat och middag inbjudningar utbyts som en del av denna tradition. Många lyckliga mat serveras hela det kinesiska nyåret festivalen, och efter allt som rik dining, är den 13: e dagen av festivalen som avsatts för att äta ris och bitter greenerna att rensa gommen. Den 15 dagen, kulminerar det kinesiska nyårsfirande med Lantern Festival, som traditionellt hålls på natten. Under Lanternafestival, hundratals medborgare översvämningar gatan med lyktor som representerar rikedom, djur, historiska personer, växter, och en mängd andra saker. Lanternorna är paraderade genom städer i hela Kina, Taiwan, samt delar av världen med stora kinesiska samhällen. Det Lanternafestival slutar med en explosion av fyrverkerier för att fira det kommande året medan celebrants äta speciell runda dumplings att fira enhet.

I Vietnam är det nya året festivalen kallas Tet Nguyen Dan , och firas i sju dagar. Likt kinesiska nyåret, Tet tros vara en särskilt gynnsam period i Vietnam som kommer att fastställa öden celebrants för det kommande året. Specialmat äts och gåvor utbyts. I Korea, är en dag festivalen kallas Sol-nal , och är en tid att fundera på förfäder och familj.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.