Vad är kanaltunneln?

kanaltunneln är en stor tunnel som går mellan Storbritannien och Frankrike, under Doverkanalen i Engelska kanalen. Kanaltunneln är även kärleksfullt kallad Chunnel eller Eurotunnel, och på franska kallas Le Tunnel Sous la Manche . Resa genom kanaltunneln på ett höghastighetståg tåg tar cirka 20 minuter, och kringgår de ibland dåligt väder vid Engelska kanalen att deponera passagerare säkert på andra sidan. I själva verket finns det tre tunnlar i kanaltunneln, två tunnlar för tåg, och en central tillgång tunnel som används för underhåll tillgång och som en nödsituation utrymningsväg. Kanaltunneln transporterar passagerare och gods på höghastighetståg, och det erbjuder också en speciell pendeltrafik på överdimensionerad tåg som kan ta emot fordon. För att använda pendeltrafik, folk kör direkt på tåget och säkra sina fordon för resa under kanalen.

Förslag om att bygga en tillgång tunneln under Engelska kanalen går tillbaka till 1800-talet, men byggandet på Channel Tunnel började inte förrän 1988. Arbetstagare på tunneln möter ett antal tekniska problem som de hade att göra med geologiska oegentligheter och blotta mängd arbete det innebär att bygga ett 31. 4 mile (cirka 50 kilometer) lång tunnel under jord. Kanaltunneln måste vara robust nog för att stå års användning samt vara väl ventilerat, och ingenjörerna ville också att dämpa oron om risken för bränder i tunneln med staten om mekanismerna konst säkerhet, inklusive det centrala escape tunnel. The American Society of Civil Engineers har kallat kanaltunneln en av de sju underverk i den moderna världen, och fram till 2008, är den näst längsta tunnel i världen. Effektiviserades säkert och revolutionerade resa mellan Storbritannien och Frankrike, jämna vägen för besökare från båda nationerna att resa snabbt och enkelt. Biljetterna är lätt tillgängliga för passagerare som vill åka med Eurostar passagerartåg vilken tjänst det Chunnel genom Eurostar och olika representanter.

Det tog sex år för kanalen Tunnel ska fyllas i, och säkerhetssystem testades först två år senare, när en brand bröt ut 1996. Kanaltunneln väckt en hel del kritik på grund av det faktum att byggandet körde kraftigt över budget, och många européer var oroliga för att tunneln inte skulle kunna vända en tillräcklig vinst för att motivera dess konstruktion. Kanaltunneln har också visat sig vara ett problem med invandringen tjänstemän, eftersom den har använts av asylsökande illegalt in i Storbritannien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.