Vad är ett turkiskt bad?

Ett turkiskt bad kallas hamam . Det innebär vanligtvis massage och en te bar. Vissa hamams i Istanbul är över 250 år gamla och några finare hotell finns också erbjuda ett turkiskt bad upplevelse. Det första steget i uppleva ett traditionellt turkiskt bad gör sig redo i camekan eller omklädningsrum. Du klä av sig i ett privat bås där du kan låsa upp din gata kläder och förvandlas till en pestemal och terlik , som är en fransad handduk sjal och ett par tofflor. Många bringa resten av vad de behöver till exempel en torkning handduk, schampo och tvål eftersom vissa hamams inte lämnar dessa objekt och de som inte kan ta ut ett högt pris för dem.

Du oftast kan välja om du vill ta ett bad själv eller har en hamam skötare skrubba huden med en grov mitt. Håret behandlingen ingår vanligtvis en huvudmassage med ett schampo. Badsäsongen rummet är ett ångbad med separata tvätt områden kring en uppvärmd sten bord kallas goebektas som används för massage efter bad.

Efter ångbastu och massage, hamam beskyddare gå till en avkylning rum med kylare duschar. Te är vanligtvis tillgänglig att dricka. Ett besök på ett turkiskt bad kan ta två timmar eller mer.

Tanken bakom det turkiska badet är att svettas mycket som man gör i en bastu, men med den ytterligare inslag av vatten, rengöring och massage. Den Hamam har varit en del av den turkiska kulturen i hundratals år och ansluter till den muslimska uppskattning för vatten och renlighet. Det turkiska badet är för människor i alla åldrar och samhällsklasser.

I Turkiet, Gelin hamam eller brudens bad, är en stor del av den turkiska kulturen än idag. Bröllopsljusen Turkiskt bad dag ingår ofta levande musik och mat. Traditionellt, ogifta kvinnor kasta mynt i hamam pool och önska att de kommer att gifta sig med den man de vill Ons. Några av de fem-stjärniga hotell i Istanbul har brud turkiskt bad specialerbjudanden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.