Vad är en parad av horribles?

en parad av horribles är en parad där människor bär groteska och ofta komisk kostymer. Parader av horribles är en del av den fjärde juli firande i många amerikanska samhällen, av vilka några har skisserat en sådan parad sedan 1800-talet. Denna tradition har förmodligen sina rötter i döden paraderna vanliga i medeltidens Europa, där någon skulle klä ut sig till döden och leda en parad av "offer" över landsbygden. i en parad av horribles, vuxna och barnen klä ut sig i monstruösa kostymer och sticket genom gatorna. Effekten är ofta utformade för att vara komisk, med dräkter som referens pågående sociala problem i ett försök att få lättsinne till allvarliga situationer. Skojare av offentliga personer, till exempel, återfinns ofta grinande på publiken från en parad av horribles och utarbeta parader får funktionen flyter liksom paraddeltagarna. är parader av horribles även sett i andra regioner i världen på storhelger. I samtliga fall är den tradition som syftar till att ge medlemmarna i ett samhälle ett kreativt utlopp för att uttrycka oro riktning samhället tar, eller helt enkelt en chans att ha roligt medan klä upp i silly kostymer. I ett land med begränsad yttrandefrihet, en parad av horribles ibland kan användas som ett verktyg för kommentarer på levnadsvillkor, eftersom deltagarna i paraden ofta har större frihet än vad de normalt skulle, i synnerhet eftersom de vanligtvis starkt förtäckt.

är begreppet "parad av horribles" som också används retoriskt. Vissa använder termen bokstavligen, med hänvisning till en grupp av individer som betraktas som ansvariga för ett problem, gjorde som i "parad av horribles vid Jordbruksverket inte reglera branschen såväl som de borde ha. "Termen används också för att referera till en retorisk enhet där någon nämner en förteckning över de teoretiska resultat av ett beslut i ett försök att avskräcka någon från att göra detta beslut.

När människor använder en parad av horribles i retorik, de ofta vädjar till mycket grundläggande känslor, precis som en bokstavlig parad av horribles gör. En brist på logisk konsekvens är ofta visas när någon rullar bort en parad av horribles, med talaren hoppas att publiken inte plocka upp på inkonsekvens. Exempelvis kan någon säga att "ge kvinnor rösträtt kommer att leda till omfattande ekonomiska problem, vilket tyder på att kvinnor inte skulle kunna göra bra val för en god finanspolitik vid valurnorna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.