Vad är en koptisk Cross?

koptiska kors är en form av kors som bärs av koptiska kristna, kristna som bor i vissa delar av norra Afrika, särskilt i Egypten. Liksom andra kristna kopterna bära korset som en symbol för deras tro, och det symboliserar Kristus, hans offer, och den eviga kärleken till Gud. Många besökare på regioner i Afrika med koptiska befolkningen vill köpa koptiska kors som souvenirer, som den koptiska korset är ofta otroligt detaljerad och väldigt vackert.

kristendomen infördes till Afrika under det första århundradet, av Mark de evangelist. Han var nog ansvarig för tidig form av den koptiska kors, som bars av afrikanska kristna som en symbol för deras tro på den begynnande dagar av kristendomen. Idag är Mark evangelisten betraktas som grundaren av den kristna kyrkan i Afrika. Den tidigaste koptiska kors var det koptiska ankh, som omfattade de lodräta ribbor i kors, och en stor cirkel ovanför det översta fältet . I vissa fall cirkeln omfattade hela det översta fältet, medan det i andra fall, i det översta fältet förkortades, och cirkeln var redo på topp. Cirkeln i koptiska ankh var tänkt att symbolisera Kristi uppståndelse, och den eviga kärleken till Gud, och cirklar fortsätta att integreras i koptiska kors i dag.

Med tiden, andra former av den koptiska kors utvecklats . Den koptiska ortodoxa korset är fyrkantig, och ofta är starkt utsmyckad med filigran och fantasifulla detaljer, medan de etiopiska korset är en mer klassisk kors form, dekorerad med små kors och cirklar. Många kopter bära en form av den koptiska kors runt halsen, och en del även tatuering korset på handlederna, historia koptiska tatuering är också mycket gammal.

Eftersom Afrika innehåller en blandning av många religioner, tillåter den koptiska kors kopter lätt kan identifiera sig med varandra, och till andra. Korset har spelat denna roll under kristendomens historia, tillsammans med ett antal andra symboler såsom fisk, och vid ett tillfälle, bär korset kan vara mycket farliga, i det romerska imperiet, till exempel, var kraftigt kristna förföljs i kristendomens första dagar. Därför symboliserar korset inte bara medlemskap i den kristna tron, utan ett minne av den tidiga kristna martyrer som dog därför att de bar kors och vägrade att avsäga sig sin tro.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.