Vad är det galliska Rooster?

galliska tuppen eller coq Gaulois är en symbol för den franska nationen och historien, förutom sitt land och kultur. Tillsammans med Marianne i Frankrike och Lily, symboliserar den galliska tuppen Frankrike och det franska folket, och han ofta syns på officiella sigill. Den galliska Rooster representerar även Frankrike i internationella idrottsevenemang, som fungerar som maskot för många franska idrottslag och ibland till och marscherar i invigningen av OS.

Roosters har spelat en roll i symoblism och folklore i många nationer i tusentals år. För många människor symboliserar tuppen tapperhet och mod som han försvarar flocken mot vem det vara må, tillsammans med manlighet. I Frankrike var tuppar som ofta används för att dekorera kyrkklockor och vakttorn, eftersom tuppen symboliserar vaksamhet, när han vaknar i gryningen för att varna folk för att i början av dagen. Under den franska revolutionen, framträdde tuppen ofta i konsten, symboliserar hopp och tro, och väl genom 1800-talet, den galliska tuppen upp på franska mynt. Om du vet latin, du kan vara medveten om att " Galliska Rooster "är också en ordlek. Det latinska ordet gallus betyder tupp (det är roten ord bakom de spanska Gallo liksom), och den kan också användas för att hänvisa till en medborgare i Gallien, som numera kallas Frankrike. Denna ordlek var välkänd under romartiden, då många gallerna används tuppar för att symbolisera sin lojalitet till Gallien.

Det franska nationella emblem visas på alla möjliga platser . Vissa franska hem, till exempel, har tupp doorknockers, medan många franska företagen använder tupparna i sina logotyper eller att smycka sina skyltar. Den galliska Rooster även förekommer i vissa statliga sälar och logotyper, tillsammans med andra symboler för Frankrike, och många franska gårdsplaner har en gallisk Rooster egen. Det franska motståndet också använt denna symbol under andra världskriget, för att påminna sig om motståndskraft och tapperhet i det franska folket och uppmanade de franska motstå ockupation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.