Vad är den långsamma satsen?

Den långsamma satsen är en kulturell attitydförändring mot en lägre hastighet av livet. Det handlar inte om att göra allt på en långsam och genomtänkt takt, men på en att göra saker i lagom takt. Enligt anhängare av den långsamma satsen är livet levde alltför snabbt och kultur förväntas gå för fort. Skiftet inleddes 1986, och har införlivat många närstående rörelser. den långsamma satsen började med Slow Food-organisationen i Italien 1986. Grundades av Carlo Petrini, började Slow Food en motståndsrörelse mot McDonalds och andra snabbmatskedjor. Slow Food betonade vikten av Bioregion-ett markområde som använts för naturlig mat från djur, växter och frön. Petrini började rörelsen i protest mot ohälsosam mat som serveras på snabbmatsrestauranger. Han kämpade för återkomsten av nationella livsmedel och kulturella mat-särskilt relevant i sitt hemland, Italien.

Slow Travel snart växte fram som en kompletterande rörelse. Denna organisation betonar långsammare handlingen att resa. Snabb takt inom resor kommer att missa detaljerna som gör resan värt. En långsam takt kommer att främja konst, natur och kultur. Detta Slow Travel rörelse fick beröm därefter av rörelser i många andra långsam områden: Slow Design, Sakta Sport, Slow Shopping och långsamt arbete, bland annat. den långsamma satsen fick en viktig allierad i 1999 med inrättandet av The World Institute of långsamhet. Detta institut, som grundades av Geir Berthelsen, stödde ett mer berikat liv via den långsamma satsen. Filosofin i World Institute Långsamhetsdagen uppmuntras omsorg, kärlek, närhet, eftertanke och gemenskap. var världens Institute Långsamhetsdagen snart följdes i den långsamma satsen i Cittaslow i Italien. Denna rörelse uppmuntras en kulturell långsammare liv i städer, ursprungligen i hela Italien. Efter konvertering av mer än 30 städer i Italien, har Cittaslow rörde sig genom resten av Europa, från Storbritannien, Tyskland, Österrike, Norge och Spanien. Det viktigaste grundsats i den långsamma satsen sedan starten har dock varit långsammare matlagning och ätande. Ekologiska och regionala livsmedel har varit mycket viktigt i över 50 länder, däribland kapitel i mer än tre dussin av USA.

Anhängare av den långsamma satsen Stressa inte ett hopp till det förflutna, men en avmattning av livet i en modern värld. De argumenterar för en höjning av kvalitet, mat, arbete, detaljhandel, och livet, genom en minskning av hastigheten. Den långsamma satsen filosofi efterlyser en roligare liv genom förbättringar i varje plats att leva, från sex till föräldraskap till medicinen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.