Vad är den australiensiska vildmarken?

den australiensiska vildmarken är en stor del av avlägsen och vilda Australien som har varit föremål för myter, legender och fascination ända sedan européerna anlände på den här intressanta och oerhört skiftande kontinent. Förutom hyser en rik och gammal inhemsk kultur, är Outback också hem för ett antal mindre bosättningar eking en levande från oförsonliga marken. Besökare i Australien försöker ofta ta sig tid att besöka Outback, eftersom det har blivit en sådan kulturell ikon och ett stort antal företag att leda turer i området för personer som är intresserade. Du kan också höra den australiensiska vildmarken kallade "baksida bortom" eller "bortom de svarta stumpen. " Många australier också skilja mellan Bush, den risiga landsbygden i Australien, och den sanna Outback , som stödjer mycket mindre liv. Det finns några bosättningar i vildmarken, främst gruv-läger dra nytta av den rika mineralfyndigheter där, tillsammans med städer som svarar mot turistnäringen.

Tidig europeisk upptäcktsresande i Australien var ovetande målgrupp för en grym trick. När människor först anlände till Australien, var det under regnperioden, då marken exploderar i grönska, och upptäcktsresande rapporterats på rätt sätt tillbaka, om att Australien var en rik trädgård läckerheter. När ytterligare upptäcktsresande kom insåg de att Sverige faktiskt kan vara en ganska ogästvänlig, och detta exemplifieras med Outback, som till stor del förblev outforskade tills 1800-talet.

Tidigt besök till Australiens Outback inte funkade. Den ursprungsfolk i Australien inte uppskattar besökarna, och klargjorde att de skulle föredra att vara ensam, medan den torra miljön inte lämpa sig väl för dåligt utrustade resor. Flera försök att resa runt Australien slutade i katastrof i vildmarken, lägga till mystiken i regionen.

Även om folk tror på den australiensiska vildmarken som en ofruktbar öken, är det naturligt inslag faktiskt lite mer komplicerat. Vissa delar av Outback har ett underlag av rik lerjord som stödjer vissa grönska, gör att människor kan bete djur på land, och vilda kameler, dingoes, och ett sortiment av andra varelser finns i vildmarken, bland annat en rad ormar, spindlar, och nyfikna varelser som utvecklats under århundraden att Australien var avskuret från resten av världen. Vildmarken värdar också Uluru, även känd som Ayers Rock, en berömd kulturell plats och populära resmål.

Att resa i den australiensiska vildmarken kan vara farligt. Det är viktigt att ta med rikliga tillgången på vatten som en Outback blir extremt varma, och vissa delar är sällan rest, så att folk måste ha leveranser försörja sig själva om de blir strandade av någon anledning. Föra extra burkar gas rekommenderas ibland tillsammans med livsmedel. Det finns gott om guidade turer och utflykter för dem som vill ha en smak av den australiensiska vildmarken, och guider kan också ordnas för mer personlig, avlägsen resor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.