Vad är Victoria, Australien?

Victoria, Australien, uppkallad efter drottning Victoria. Storbritannien, är en av Australiens 6 stater och 2 områden, tillsammans med New South Wales, Queensland, South Australia, Tasmania, Western Australia, Australian Capital Territory och Northern Territory. Victoria, mest sydöstra stat i Australien, gränsar i väster av South Australia, i norr av New South Wales, där det huvudsakligen är dividerad med Murray River, Australiens största flod, och i söder av Indiska oceanen, Bass Strait och Tasmanhavet, från väst till öst.

Även om det är sjätte största i storlek, med 87. 806 square miles (227. 416 kvadratkilometer)-vilket är 3% av landytan i Australien, är det den näst största i befolkningen med 2006 invånare 5. 128. 300. Victoria har 8. 293 miles kuststräcka (13. 347 km), och det är helt i den tempererade zonen. Den högsta punkten är berget Bogong på 6. 516 fot (1. 986 m). Victoria är smeknamnet på Garden State, och dess motto är "fred och välstånd. " Dess statsemblem är följande:
 • State blomma: Vanliga (Pink ) Heath.
 • State fågel: Hjälmhonungsätare
 • State djur: Leadbeater's Possum, som tros leva bara i Victoria
 • stat marina djur: Weedy Seadragon, som bara lever i södra Australien vatten Den första av den australiska kolonierna att ha sin egen flagga, Victorias flagga är ett blått fält prydda med fem stjärnor av vita som bildar formen av konstellationen kallas Southern Cross, med St Edward's Crown ovanför. En Union Jack visas i det övre vänstra. Designen sattes 1901. Victoria hade varit bebodd av urbefolkningarna för 40. 000 år innan européerna kom. Även den brittiska regeringen förbjöd flyttar in, 1830-talet såg passage i Bas sundet av Henty familjen och John Batman, den sistnämnde började koloni som blev Melbourne, som växte ännu mer efter upptäckten av guld i närheten år 1851 ledde till en Gold Rush. Melbourne, på sydkusten, är nu huvudstad och största stad i Victoria, och den näst största staden i Australien. Andra viktiga städer i Victoria omfatta Geelong, Ballarat, och Bendigo.

  Victoria's ekonomi är nära knuten till dess olja och naturgas produktion, och det utgör nästan en fjärdedel av Australiens bruttonationalprodukt. Inom jordbrukssektorn rike, vete och foder är de viktigaste grödorna, och det finns mjölkkor, får, boskap och spannmål gårdar, liksom vingårdar. Victoria förlorade sin plats som locus of Australiens finansiella och kulturella gemenskap till New South Wales i slutet av nittonhundratalet, men har vunnit mark igen i det tjugoförsta århundradet. Icke desto mindre är det ledande mejeriet staten i Australien.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.