Vad är Strumpebandsorden?

den ädlaste Strumpebandsorden är Storbritanniens högsta riddarorden. Den skotska motsvarigheten är den äldsta och mest Noble Order of the Thistle, medan den irländska motsvarande var de förnämsta Order of Saint Patrick, tills Irland blev en fri stat. Medlemskap i Strumpebandsorden är en stor ära, och den kommer med århundraden av traditioner som avgör kläderna som Beställ medlemmar kan bära, deras position i tabellen över företräde, och som honorifics de kan få.

grundades Strumpebandsorden år 1348 av kung Edward III. Vid varje givet tillfälle, ledamöterna inkluderar det brittiska suveräna, prinsen av Wales, och 24 andra, som kallas riddare och damer kamrat. När en ledamot avlider, väljer monarken en ersättare, att endast 24 medlemmar är vid liv samtidigt. Vissa andra, såsom utländska royalty kan heta "blivit medlemmar," ära dem utan att fullt ut föra in dem i ordning.

insignier Ordern är en dekorativ strumpeband, stämplas med Honi soit Quil mal y pense , en gammal fransk fras som betyder "skam vara den person som tycker ont om det. "Namnet på denna organisation skulle kunna trolla fram en prydlig dam i benet, men det är troligen relaterade till en medeltida anordning som används för att fast spännet på delar av rustningar. Flertal fantasifulla berättelser om ursprunget till namnet har skickats ut, trots med vackra hovdamer och romantiska idéer, dessa historier är nästan säkert myter. bland brittiska Ordenssalarna är Strumpebandsorden lite unik eftersom rätten att ordern är endast beviljas av den suveräna. Med andra beställningar, suverän tar råd av regeringen, att skapa en politisk koppling, och medan denna praxis var kort på modet för Strumpebandsorden, det övergavs så småningom. Därmed till en inbjudan gå ordern är den personliga gåvan suveräna England.

Ledamöter av Strumpebandsorden har rätt att bära vissa kläder, inklusive stift och band som styrka sitt medlemskap i orden. De är också tillåtet att använda beställa insignier i deras heraldiska kammar, och de hålla stånd på St George's Chapel med sina vapen och emaljerade skyltar namn, för Strumpebandsorden Ceremony, som hålls i juni varje år. De enskilda svärd, sköldar och kammar medlemmar tas bort efter sin död och återvände till kronan, medan namnet plattorna kvar, att skapa en färgglad dokumentation av Order historia.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.