Vad är Sharm el-Sheikh?

Sharm el-Sheikh, eller "Sharm" som det också kallas, är en egyptisk stad på längst södra spetsen av Sinai-halvön, i Janub Suia regionen. Den ligger mellan Röda havet och berget Sinai över sundet Tiran i Aqabaviken. Bara under sista halvan av den 20: e århundradet har Sharm el-Sheikh utvecklats från en lugn fiskeby till världsklass lyx turism och internationella mötet destination den är idag.

Sharm el-Sheikh läge har gjort det en önskvärd del av egendom, och har varit föremål för en dragkamp under 20th century. Det var under kontroll av Israel 1956 under Sinai konflikten, och återvände sedan till Egypten 1957. Israel ockuperade åter plats 1967 under sexdagarskriget. År 1982 kom Sharm el-Sheikh tillbaka under egyptisk kontroll. Sedan dess har Egypten planerat aggressivt utvecklingen av Sharm el-Sheikh med ett öga på att fånga regionens turism marknaden.

Turism är, och enligt stadsplanerare, kommer alltid att vara, Sharm el-Sheikh är basindustri. Med sin taggiga berg stiger upp ur öknen, är Sharm el-Sheikh landskap både unika och fantastiska. Dess miles från stränder, rent vatten och varma vintrar (och varma somrar) gör det till ett populärt resmål för dem som söker en unik upplevelse. Vintertemperaturer genomsnitt från 59 till 95 ° Fahrenheit (15-35 ° C), medan sommaren temps mellan 68 till 113 ° F (20-45 ° C). Vattnet i Röda havet genomsnitt från 70 ° till 82 ° F (21-28 ° C) året runt.

dykning och snorkling är två av de mest populära aktiviteter här på grund av sin berömda korallreven, som är bjudet att vara några av de bästa i världen. Sharm el-Sheikh ståtar 250 korallrev, över 1000 fiskarter, på grund av den stora plankton utbudet och halv mil djup (800 m) coral väggar. Tiran är en av dess mest kända dykning platser, liksom Ras Mohammed, som numera är en nationalpark. Na'ama Stranden är också känd för sin skönhet.

Förutom vattensporter, många kommer till Sharm el-Sheikh för sina golfbanor, quad biking och kamel trekking. För luxury-sinnade turister har staden många tre och fyra-stjärniga hotell och resorts kan erbjuda världsklass shopping, och en hoppande nattliv. Utöver sin turistnäringen, Sharm el-Sheikh har också kommit att kallas "City of Peace", anordnar en rad olika freds-konferenser och toppmöten, samt politiska och ekonomiska sammankomster som besöks av världens ledare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.