Vad är Rape of Nanking?

The Rape of Nanking hänvisar till våldsamma 1937-1938 fånga i Kinas huvudstad vid den tidpunkten, Nanking, av den japanska. The Rape of Nanking kallas också The Nanking Massacre, kinesiska Förintelsen och The Forgotten Holocaust. Den fruktansvärda våld, inklusive mord och våldtäkt, som ägde rum under denna omkörning i staden Nanking resulterade i omkring 300. 000 dödsfall i både kinesiska civila och soldater. Döda kroppar och blod sades vara gemensamma siktet på Nanking gator under The Forgotten Förintelsen.

År 1937, under det andra sino-japanska kriget, den kinesiska armén få japanerna att invadera och ockupera Nanking, även känd som Nanjing. Eftersom de japanska kan överstiga kinesisk militär personal skadades många kinesiska civila eller mördade. Våldtäkt, huggande, strypning och drunkning var några av de våldshandlingar som den japanska armén begått mot det kinesiska folket under The Rape of Nanking. Några japanska soldater låst familjer eller arbetstagare lagra in i en byggnad och sedan ställa huset eller butiken i brand.

The Rape of Nanking: The Forgotten Förintelsen under andra världskriget är titeln på en 1997 storsäljande bok skriven av den kinesisk-amerikansk författare, Iris Chang. I Chang uppfattning har den japanska regeringen inte i tillräcklig ursäkt för den våldsamma ta i Nanking under det kinesiska Förintelsen. Changs bok är tillgänglig på olika språk och är en av de tidigaste engelska böcker om The Rape of Nanking. Även om vissa kritiker hävdar Chang bok är felaktig i delar, många andra beröm arbetet.

Mycket av forskningen om Chang bok kom från dagböcker Minnie Vautrin och John Rabe som ingick i Nanking Safety Zone. Zonen bildades av utlänningar i Nanking. Den höll ca 25 flyktingläger som fått donationer av pengar och mat från staden Nanking.

Den japanska armén hade gått med på att inte gå in The Nanking Safety Zone så länge eftersom det bestod av icke-militär personal. Nazistpartiet medlemmen John Rabe var en av ledarna för Nanking Safety Zone projektet. Den japanska armén anklagade Rabe att tillåta icke-uniformerade gerilla soldater in i zonen och de använde denna information som permissionto gå in i Nanking Safety Zone och våldtäkt och dödar många människor där.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.