Vad är Nation of Islam?

kallas ofta en militant African American organisation, är Nation of Islam en religiös och social grupp. Grundades 1930 av Wallace Fard Muhammad, arbetar organisationen mot att åstadkomma förbättringar för afroamerikaner i olika områden, bland andlig, ekonomisk och social. Anhängarna hagel Nation of Islam som en upplyftande organisation för afroamerikaner, medan dess motståndare förklara den rasistisk, sexistisk och anti-homosexuella. Det är också ofta anklagats för att vara antisemitisk. The Nation of Islam anser att dess grundare en profet eller frälsare islam. I själva verket, Elijah Muhammad, W. F. Muhammad's Chief Minister hävdade grundare bokstavligen var Gud i mänsklig form. När W. F. Muhammad försvunnit 1934 tog Elijah Muhammad över rörelsen.

Anhängare av Nation of Islam tror att Allah är Gud. De följer grundläggande islamisk tro och tror på den heliga Koranen. De anser även i Skriften av alla Guds profeter. Dock är organisationen ofta kritiseras för att inte följa ortodoxa islams läror om jämställdhet. En av de grundläggande begreppen bjudet av Nation of Islam är överlägsenhet människor av afrikanskt ursprung. Anhängarna anser att svarta är de ursprungliga människor och vita är potentiella människor. Ursprungliga läror organisationen finna att en svart vetenskapsman skapat vita människor. Enligt dessa läror, skapade vetenskapsman vita med avsikt att bilda en ras som skulle förtrycka och motsätta sig originella människor för 6000 år.

År 1978, efter mycket kontrovers och förändring beslutade Louis Farrakhan att ta över ledarskapet för Nation of Islam. Han fortsatte med att lära Elijah Muhammad. Han har dock varit mindre sång om undervisning överlägsenhet. När ifrågasatte offentligt, har han förklarat att alla raser härstammar från afrikaner. Han har gått med att säga att detta inte nödvändigtvis innebär en ras är överlägsna andra. The Nation of Islam hävdar att man främjar självständighet och självförsörjning för afroamerikaner. Anhängare uppmuntras att äga och driva företag. I själva verket äger Nation of Islam flera verksamheter, inklusive restauranger, liksom en stor gård i Georgien. Företag som ägs av Nation of Islam nummer i hundratals och organisationen sysselsätter tusentals.

I Nation of Islam, kvinnor förväntas bli blygsamma offentligt. Detta inkluderar dressing blygsamt. Medlemmar får lära sig att respektera kvinnor som mödrar till civilisationen. Alla anhängare får lära sig att sträva efter renhet, både inne och ute. Medlemmar av organisationen inte äter fläsk och förväntas avstå från alkohol, narkotika och tobak.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.