Vad är Mehndi Body Art?

Mehndi Body Art, en tradition i Indien och övriga Mellanöstern nationer, har vunnit popularitet världen över. Liknar intrikata tatueringar, mehndi Body Art appliceras på ytan av huden med en färg-liknande henna pasta. Pastan kvar på huden i flera timmar. När det tas bort, lämnar den bakom en fläck som mörknar under de följande 24 timmarna. Mehndi body konst kan vara en till två veckor eller längre. I Indien är mehndi en form av försköning gärna smink eller smycken. Även om det kan användas rutinmässigt, spelar den en viktig roll för speciella tillfällen som bröllop. Två dagar före bröllopet datum närvarar bruden ofta en mehndi part kastat av vänner. Brudens händer är inredda från fingertopparna till armbågarna, och hennes fötter är också inredda till knäna. Traditionellt är brudgummens namn gömda någonstans inom mehndi Body Art, och han måste hitta den innan bröllopet kan äga rum. I vissa fall är brudgummen också dekorerade med mehndi Body Art. Hur länge mehndi Body Art varar i huden beror på kvaliteten på henna pasta, hur mycket tid man stannar på huden, område av kroppen dekorerade med mehndi kropp konst, och hudtyp. Henna fläckar övre hudlagren, så att huden naturligt exfolierar eller förlorar celler, mehndi tatueringar bleknar. Mehndi tenderar att vara längre på områden som genererar mer värme, som händer och fötter, även tvättning med hårda tvålar kommer att orsaka mehndi kropp konst att blekna förr.

Henna bladen är gröna och krossas till pulver för att göra henna paste. När den gröna pastan avlägsnas från kroppen, en röd-orange fläckar kvar. Oljor, kan andra naturliga ingredienser, och tillämpningen av värme ökar djup färg till mörkbrun, djup kaffe, eller en brunsvarta.

Mörkare fläckar är önskvärd, eftersom de skapar större kontrast och kan pågå längre. Men så kallad "svart henna" är ibland från svart hårfärgningsmedel innehåller para-fenylendiamin (PPD). PPD kan orsaka blåsor och andra allvarliga problem, och det är olagligt att tillämpa på huden. Om överväger mehndi body art, bör du undvika pasta som innehåller PPD.

I USA är mehndi Body Art normalt erbjuds på mässor, och allt på skönhetssalonger. Mehndi konstnärer kan också finnas i ditt lokala område och kallas ibland för "henna tatuerare. "En licens behöver inte vara en mehndi konstnär eftersom inga nålar används.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.