Vad är Isle of Youth?

Isle of Youth, även känd som Isla de la Juventud , är en kubansk ö som ligger 62 miles (100 km) söder om Havanna. I Canarreos ögruppen Antillerna, Isle of Youth är den största av 350 öar. Det styrs direkt av den kubanska nationella regeringen, och är inte en del av en kubansk provins. Med en befolkning på nära 100. 000 och en yta på 1180 kvadrat miles (3056 kvadratkilometer), var ön först upptäcktes av Christopher Columbus och kallades Isle of Pines fram till 1978. Som en region som omfattas av skog, bygger på Isle of Youth på virke till stöd för sin ekonomi. Det tropiska klimatet av ön tillåter odling av citrusfrukter som apelsiner och limefrukter, och tillsammans med en stark tillväxt grönsaker, funktioner jordbruk och fiske som de viktigaste källorna för pengar och mat. Med svarta sandstränder bildas genom århundraden gamla vulkaner, är ön populär som en turistattraktion, men det kan man misstänka att många av de orkaner som drabbar Västindien och karibiska nationer.

huvudstad och största staden på Isle of Youth är Nueva Gerona i norra delen av ön, är den näst största stad är Santa Fe i inredningen. Den särskilde kommun är skild från Kuba golfen Batabano, och klyftan ofta förs med båt eller flyg, men motordrivna bärplansbåtar kan användas för att göra den korta resan på mindre än tre timmar. Ön är känd som en fångenskap för politiska fångar och socialt avvikande. Fidel Castro fängslades vid Presidio Modelo efter hans misslyckade revolutionen 1953. Armando Valladares och Huber Matos, andra prominenta kubanska politiska fångar som fängslades även där. Nationen, nu med sex aktiva fängelser, är fortfarande en ö gömställe för maximal säkerhet och kriminalvård fångar.

Isle of Youth har varit bebott sedan åtminstone det konstaterades av européer 1494. Yrkas av Columbus och namn för Spanien som La Evangelista , konserverade Isle of Youth många gamla ritningar och verktyg genom den infödda befolkningen då spanjorerna anlände på sitt tredje besök. Efter Columbus ankomst och avgång, var ön mottagliga för piratkopiering genom den koloniala strider mellan England, Frankrike, Spanien och Portugal.

1898, då USA hävdade Kuba från Spanien efter att ha besegrat dem i det spansk-amerikanska kriget, Isle of Youth ignorerades misstag av Platt ändring. Denna ändring av fördraget om Paris, svedde efter kriget, drog gränserna för den kubanska staten och vänster konkurrerande krav för den som inte nämns Isle of Youth. 1925, den då självständiga Kuba undertecknade ett fördrag med USA om Kubas rätt till ägande av ön.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.