Vad är Himmelens tempel?

Temple of Heaven är en samling av taoistiska tempel strukturer i Peking, Kina. Det är en Unescos världsarv, och har varit sedan 1998. The Temple of Heaven är också känd som altare himlen, och ibland som Temple of Heaven and Earth.

Fysiskt omfattar Temple of Heaven 675 acres (275 hektar), vilket gör det mer än tre gånger stor som den förbjudna staden själv. Altare Prayer for Good Harvest är i fokus för komplexa, stående 125 feet (38m) hög och 100 meter (30m) över. Andra viktiga platser inkluderar Center of Heaven Stone, som är en punkt där ekon form om talas från det kejserliga himlavalvet, och cirkuläret Mount altare.

byggdes Himmelens tempel i tidigt 15: e talet av Yongle kejsaren, den fantastiska byggmästare som också byggde den Förbjudna staden. I den 16: e talet Himmelens tempel utvidgades av Jiajing kejsaren, som också byggt tempel Moon, Tempel Sun, och tempel jorden. The Temple of Heaven var mycket viktigt för Kina kejsare. En av titlarna på den kinesiska kejsaren var son till himlen, och det var från himlen att kejsaren fick sin makt. För att visa respekt, kejsaren förväntades göra uppoffringar till himlen, särskilt för att säkerställa god skörd.

restes The Temple of Heaven att underlätta kejsarens uppoffringar till himlen, och två gånger om året han skulle resa med sin kungliga följe till templet för att utföra mycket speciella ritualer. Under denna tid ingen av partiet åt kött, och ingen ofrälse tilläts inom. Kejsaren förväntades utföra ritualer exakt, och varje litet misstag sågs som ett skäl för katastrofer som drabbar Kina som helhet. I början av-20-talet genomförde president Kina ceremoniella böner vid templet som en del av en större plan för att bli kejsare.

The Temple of Heaven som helhet är full av symbolik, och i stor skala återger förhållandet mellan vår värld och den himmelska världen. Det finns tre terrasser i templet, som var och används för en annan uppsättning av offer och böner av kejsaren. Första terrassen symboliserade jorden, den andra symboliserade Man, och den tredje symboliserade himlen själv.

var The Temple of Heaven kraftigt återställd inför OS 2008 i Peking, och verkar frisk och ny. Platsen är inte bara populär bland just utländska turister, men även bland kineserna, som ofta samlas där för att spela kort, Spar med svärd, och utföra traditionell teater former. Stämningen är på gång vördnadsfull och lekfull, och det anses av många vara en av höjdpunkterna i ett besök i Peking.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.