Vad är Funeral buddhismen?

buddhismen i Japan som ibland beskrivs som begravning buddhism, både på grund av monopolet på begravningen industrin innehas av buddhister i Japan, och eftersom vissa människor uppfattar japanska buddismen som alltför fokuserade på döden och döendet. Som buddhism förlorar popularitet i Japan, har vissa kommentatorer föreslagit begravningen buddhismen kan vara ansvarig, genom att inte uppfylla de andliga behoven hos modern japanska. Vissa försök har gjorts att reformera den praxis buddhistiska tro i Japan som svar på detta.

Döden och döendet är oerhört viktigt i den buddhistiska traditionen, speciellt i Japan. Människor måste följa en uppsättning av just föreskrivna ritualer i dagarna fram till begravningen och under de kommande månaderna och åren därefter. Historiskt sett har buddhisttempel dominerat begravning verksamhet i Japan, på grund av komplett sortiment av tjänster de erbjuder, de tar hand om kroppen, hantera ritualer i samband med begravningen, ge officiants och familjer guide genom den komplexa process som en traditionell japansk buddistisk begravning.

Men vissa kritiker föreslagit att buddhismen i Japan är alltför fokuserad på begravningar, underlåter att tillhandahålla för de levande. Detta har lett till slang begreppet begravning Buddhism "med hänvisning till den praxis som buddhismen i Japan, betonar stress på anläggningen ordentlig begravning. Som japanska kulturen har förändrats, så har religiösa värderingar. Många unga japaner har vänt sig till begravningsbyråer och sekulära leverantörer, och som ett resultat buddhistiska tempel har stängt, med många fler som kämpar för att överleva. Surviving om handeln som äldre japanska och traditionella familjer kan inte vara möjligt, vilket några buddhister att befara att de traditionella japanska buddhismen skulle dö ut, eller åtminstone blivit drastiskt minskat.

Ändra uppfattning om begravning buddhism kan ta tid, och inte alla är övertygade om att detta är möjligt. Det skulle kräva ett nytänkande för många buddhistiska tempel, med försök att mer aktivt engagera sig i samhället, understryker det faktum att buddhismen är inte bara för begravningar. Japan, liksom vissa andra samhällen, blir allt mer sekulära, och samhället kan nå en tipping point bortom vilken det finns ingen återvändo.

Fokus på processen död och döende inblandade i japanska buddhismen stöds av århundraden av tradition. Det är kanske inte förvånande att människor hänvisar till den japanska praxis Buddhism som begravning Buddhism grund av fokuseringen på begravningar och ceremonier för de döda, men av samma anledning skulle det vara synd om dessa traditioner att gå förlorad för alltid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.