Vad är Bermudatriangeln?

Bermuda Triangle, eller Devil's Triangle, är namnet på ett område som har stått i centrum för många oförklarliga försvinnanden. Bermudatriangeln ligger mellan Bermuda, Miami och San Juan, Puerto Rico. Inom detta område med vatten, många flygplan och fartyg har mystiskt försvunnit. Det mystiska Bermudatriangeln började 1950. En liten artikel där man beskriver konstiga försvinnanden av fartyg och flygplan. Området fick namnet The Devil's Sea. I ett inslag i 1964, döpt Vincent Gaddis området Bermudatriangeln. En av de mest kända försvinnanden inträffade 1945. Flight 19 var en skvadron av fem Naval bombplan. Alla fem flygplan försvann förmodligen under flygning över Bermudatriangeln. De två plan som anges för att rädda Flight 19 försvann också och hittades aldrig. Örlogsfartyg som USS Cyclops och marin Sulpher Queen försvann också spårlöst. En försvinnande var att Donald Crowhurst, som försökte en jorden-runt resa. Ett stort fartyg som transporterar malm också mystiskt försvann efter bara tre dagar till sjöss. Ett officiellt uttalande från den amerikanska kustbevakningen sägs att upprepade sök försök gjordes, men inga spår hittades någonsin av de saknade flygplan och fartyg.

popularitet Bermudatriangeln fenomenet nådde en topp 1974 med publiceringen av Charles Berlitz bok, Bermudatriangeln . Vid ungefär samma tid var en film med samma namn också släppt. Många artiklar och böcker har sedan dess publicerats för att försöka ge vetenskapliga förklaringar till mysteriet. Några av förklaringarna har varit mer än trovärdig. De vattendrag där försvinnanden inträffade är ökänd för tropiska stormar. Många av de rapporter som vid tiden hävdat att fartyg och flygplan förlorades i lugna vatten. Väderrapporter kontrollerade sedan inte håller med dessa rapporter. Dessutom har området i vattnet under triangel stora delar av utbrott metangas. Dessa utbrott skapa områden med gas som inte förmår att stödja vikt på ett fartyg.

Lawrence Kusche, en bibliotekarie på Arizona State University, genomförde en långdragen utredning av mysterium. Hans slutsatser tvivla på många av försvinnanden. David Crowhurst dagböcker bevisa hans mentala tillstånd att vara självmordsbenägen när han seglade runt om i världen. Ett område i havet utanför Japan har samma märkliga magnetiska element som i Bermudatriangeln. Många försvinnanden har också inträffat där. Det finns också ett antal skillnader i rapporterna från Flight 19 försvinnande. Flight 19 rapporterades ha varit bemannad av erfarna piloter som flyger i lugnt väder. I själva verket var flygningen en övning för studenter och vädret hade vänt stormig. Den sista kontakten med flyg uppgav att de var slut på bränsle. Flygningen skulle utan tvekan ha kraschlandat, och ingen kunde ha överlevt den stormiga hav av triangeln.

För alla Kusche trovärdiga förklaringar av försvinnandena, en mysterium återstår. Ingen av de kraschade planen omhändertogs någonsin. Som ett mysterium, är Bermudatriangeln en som aldrig kan lösas. Det är förvisso ett område som skulle ge anledning till oro för alla som reser över.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.