I Storbritannien, är vad en MP?

I Storbritannien är en riksdagsledamot känd som riksdagsledamot. Specifikt riksdagsledamöter är medlemmar i House of Commons, underhuset i det brittiska tvåkammarsystem lagstiftaren systemet. De är demokratiskt valda av invånarna i de stadsdelar som de företräder, och en gång valde de serverar en period av fyra till fem år i Westminster, i egenskap av lagstiftare och företräder det brittiska folket.

För att fungera som en parlamentsledamot, måste någon vara över 18 och en brittisk medborgare eller medborgare i ett Commonwealth nation. Dessutom har han eller hon får inte vara försatt i konkurs eller föremål för vissa rättsliga åtgärder. Vissa människor utestängs från att köra för underhuset på grund av deras ståndpunkter, aktuell för militära och vissa Crown tjänstemän, till exempel inte får köra i valet. Dessutom måste en parlamentsledamot vara mentalt sund. Någon som vill köra som riksdagsledamot i allmänhet går med sponsring av ett visst politiskt parti, och är skyldigt att lämna pappersarbete som anger hans eller hennes avsikt att köra. Politiska kampanjer av parlamentsledamöter inkluderar vanligtvis reklam, offentliga evenemang, debatter och andra system för att få dem i allmänhetens ögon. Många parlamentsledamöter har någon sorts erfarenhet av att arbeta med lagen eller i regeringen, även om detta inte behövs.

Längden på en MP mandatperiod i parlamentet är i regel omkring fem år. Av tradition är parlamentet upplöses av monarken i samarbete med premiärministern i syfte att hålla ett val att föra ut nya ledamöter in av brittiska lag, kan ett parlament inte sitta i mer än fem år, så dessa upplösningar i regel äger rum vart femte år. När underhuset sammanträder i början av en ny term, är en högtalare valt att övervaka sina möten, och han eller hon normalt tjänar under hela fem år.

Den brittiska Lagstiftaren är mycket komplext, och det har ett antal intressanta fel. Till exempel kan en parlamentsledamot inte officiellt avgå från underhuset, eftersom han eller hon har samtyckt till att tjäna en valkrets. Men när en parlamentsledamot behöver lämna kontoret, han eller hon kan delta i en juridisk fiktion genom att ansöka om en möjlighet att tjäna kronan som kommer att undanta MP från tjänst i underhuset. Två Crown positioner vanligtvis används för detta ändamål: kronofogden och länsmannen av Manor of Nortstead, och fogden och länsmannen av Chiltern Hundratals. Dessa ståndpunkter är sinekurer, vilket innebär att personen i kontoret behöver inte utföra något arbete, utan därför att de skulle skapa en intressekonflikt med servering i parlamentet, att de i praktiken en ledamot att avgå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.