I Japan, Vad är Karoshi?

I Japan karoshi betyder "död på grund av överansträngning. " Termen sägs ha sitt ursprung i 1982 då tre japanska läkare publicerade en bok med titeln Karoshi som noteras många offer för övertidsarbete och ingår forskning om deras död. Offren var unga män som var i övrigt friska, men arbetade mer än 60 timmar per vecka i genomsnitt och dött på jobbet i hjärtinfarkter och stroke.

Från mitten av 1940-talet och mitten av 1970-talet, ett oproportionerligt stort antal japanska män i trettio-och fyrtiotalet var döende på jobbet av kardiovaskulära problem. Första publicerat fall inte förrän 1969 då en 29-årig man som arbetar för den största dagstidningen i Japan dog av en stroke. Ramaskri från allmänheten sedan dess har lett till ekonomisk ersättning tilldelas för karoshi sattes offrens familjer och vissa förändringar arbetsplats på plats. Men många Japanese people känner att de flesta så kallade anti- karoshi politik inte är effektiva som Japans arbete är fortfarande leder till kraftigt ökad arbetsbörda och stress på arbetet.

Karoshi tillskrivs stil arbetsplatsen förvaltning kallas japanska Production Management (JPM). Hög produktion är i huvudsak inriktat på JPM och studier har visat att JPM har bidragit till plötsliga dödsfall på grund av hög arbeta förväntningar och hög stress. Japanerna kallar dessa typer av dödsfall karoshi och en undersökning visade att 46% av 500 företag arbetstagare studerat på topp Tokyo företag fruktade att de skulle bli karoshi offer.

En viktig egenskap hos JPM är att ingen tid är tänkt att vara bortkastad. Det är ett stressande arbete system eftersom även sekunder som bortkastade anses oacceptabelt. Ett annat viktigt kännetecken för JPM är det lagarbete tillvägagångssätt. Om någon arbetstagare tar bara några sekunder längre än vad som anses vara den mest effektiva tid att slutföra en uppgift, då hela teamet blir långsammare vilket fördröjer produktionen. Det kan vara stor press att inte vara den person som ansvarar för att sakta ner laget.

Flera grupper som motsätter JPM och förespråkar karoshi prevention finns i Japan, liksom karoshi direktlinjer. År 1988 bildade en grupp jurister National Defense rådet för offer Karoshi. Även om mycket har gjorts för att förhindra karoshi och hjälpa stöd familjer karoshi offer ekonomiskt Japan är fortfarande ett land med långa arbetstider. Japan noteras som har den längsta arbetstiden för alla industrialiserade länder som de anställda i genomsnitt minst 60 timmars arbete per vecka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.