Vilka är de största muslimska högtiderna?

två stora muslimska högtiderna firas runt om i världen: Ramadan, den fastemånaden, och Hajj, månad utses för pilgrimsfärd till Mecka för muslimer som har råd. Flera andra helgdagar firas av de flesta muslimer, inklusive Eid Al-Fitr, som infaller i slutet av Ramadan och Eid al-Adha, som inträffar i slutet av Hajj. är muslimska högtiderna beräknas enligt den muslimska kalendern, som skiljer sig från den gregorianska kalendern som används runt om i världen. Om du vill lägga till komplikationer för den aktuella frågan, sunni och shia muslimer beräkna sina kalendrar annorlunda, så tvister har påträffats i fråga om när en semester borde egentligen firas. I samhällen med en stor muslimsk befolkning, är muslimska högtiderna ofta betecknas som allmänna helgdagar, med den mest dominerande sektens kalender används för att avgöra när dessa semesterresor skulle inträffa. Den första semester på året är islamiska nyåret faller som om den första dagen i den första månaden. 10 dagar senare, fromma muslimer observera Ashura, en dag av fasta och kontemplation som är uttagen att tänka om tron, livet och andra frågor. Många muslimer firar Mawlid An-Nabi, födelsen av profeten Muhammed.

Ramadan infaller under den 10: e månaden i den islamiska kalendern. Under Ramadan, muslimer Fast under dagtid, och ofta närvara vid ytterligare gudstjänster. I slutet av Ramadan, muslimernas håll Eid al-Fitr, den snabbt bryta semester, vilket betraktas som en bra ursäkt för att hålla stora fester med massor av mat, dans och allmän fest för att fira slutet på fastan. Vissa moskéer också hålla öppet moské dagar runt denna tid, för att uppmuntra nyfikna potentiella konvertiter till islam utforska under de muslimska högtiderna, när människor är särskilt aktiva.

Efter Hajj i 12 månader, muslimer över hela fira Eid al-Adha, Dag Sacrifice, till minne historien om Abraham. Det är tradition att slakta ett lamm eller får på Eid al-Adha, med människor dela köttet för sig själva, familjen och de fattiga. Människor också hålla partier och fira med måltider på Eid al-Adha.

Fredagsbön, känd som fredag till engelsktalande, är också en muslimsk semester. Fredagar är avsatt som muslimska högtiderna mycket likt lördagar i den judiska tron och söndagar i den kristna tron. Fredagar, folk närvara tjänster i moskén, och tar tid att be och fira sin tro. I muslimska delar av världen, är fredagar vanligtvis inte behandlas som bankdagar av den anledningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.