Vilka är de kungliga slotten Abomey?

De kungliga palatsen i Abomey är Unescos världsarvslista i landet i Benin. De kungliga slotten Abomey består av ett antal olika palats, byggt i ungefär samma område som kungar Konungariket Dahomey. I de tidiga 17th century, flyttade Aja folk från kusten inåt, över tiden underkuva den Fon. Deras ledare, Wegbaja, etablerade ett kungadöme i regionen, kallas Konungariket Dahomey. Konungariket Dahomey var notoriskt blodig, och ägnar sig åt människooffer i ganska stor skala. Tusentals människor skulle offras på vissa händelser, ofta för att fira de erövrande av ett folk eller seger i ett avgörande slag.

Konungariket Dahomey blev ganska kraftfull i regionen under de närmaste två århundradena. Monarkin Dahomey var absolut, med kungarna äger absolut allt och alla som kom under deras styre. De blev mycket rik genom att sälja erövrat folk att européer som slavar, och använt denna förmögenhet för att köpa västerländska skjutvapen och att ytterligare utöka sin territoriella regel. börjar omkring 1625, började kungarna i Dahomey att bygga sin kungliga bostäder i regionen som nu kallas de kungliga slotten Abomey. I slutet av kungariket i slutet av-19-talet fanns det mer än tolv Royal Palaces Abomey. På 1890-talet, under den andra fransk-Dahomean kriget, franska kämpade och till slut övervann, Konungariket Dahomey. I de olika slagen, förstördes de flesta av de kungliga slotten Abomey. idag, endast två av de kungliga slotten Abomey fortfarande. Båda är från 19th century, och företräda bostäder nionde och tionde kungar Dahomey, kung Ghezo och kung Glélé. Inuti komplex i de kungliga slotten Abomey är vad som i huvudsak kulturella museer, med ett antal historiska artefakter från era Konungariket Dahomey.

Många människor skulle bli förvånade över att faktiskt se de kungliga slotten Abomey, eftersom de inte passar de flesta västerländska uppfattningar om vad palatsen ser ut. Komplexen är i grunden stora gårdar omgiven av ganska icke-descript byggnader gjorda av lera tegel. Byggnaderna var vasstak ursprungligen, men har sedan täckts med plåttak för att bättre skydda dem från yttre påverkan.

Det mest imponerande aspekten av de kungliga slotten Abomey är murarna som omger det sammansatta. Dessa väggar är ganska höga, och otroligt sturdily gjort. Enligt legenden själva väggen gjordes med blodet av dem offrade till förfäderna till kungarna. Väggarna innehåller ett antal mycket intrikat lågreliefer, som anses vara höjdpunkten av besöket för de flesta turister. Det finns några lågreliefer på ytterväggarna, som finns att bli fotograferade, men merparten av högsta kvalitet reliefer är på innerväggarna, där fotografi är inte tillåtet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.