Vilka är Dazu Hällristningsområdet?

Dazu Hällristningarna är en samling av diverse religiösa sniderier och skulpturer. De är en Unescos världsarvslista, och har funnits sedan 1999. Den äldsta av de Dazu Hällristningsområdet gå tillbaka till den 7: e århundradet, medan de flesta kommer från den 9: e-talet på.

Det finns mer än 50. 000 statyer omfattar Dazu hällristningar, fördelade över ett 70-tal platser. Den Dazu Hällristningarna finns spridda över hela kullar Dazu, och de mest kända är utan tvekan hällristningarna vid Mount Beishan och Mount Baoding. Det anses i allmänhet vara tre huvudområden sniderier förutom Beishan och Baoding: Nanshan, Shimenshan och Shizhuanshan. Den Dazu Hällristningsområdet täcka olika religioner, liksom. Ristningar framställa bilder och skript från konfucianism, taoism och buddhism. Den största och mest klassiska av ristningar är buddhistiska karaktär, men ett antal imponerande konfucianska och taoistiska sniderier finns också. Den äldsta av de stora Dazu Hällristningarna är Beishan carvings, räknat från Den sena 9th århundradet. Dessa ristningar och statyer visa lite mer slitage än de flesta andra, men är ändå ganska imponerande. Det övergripande temat är en av militarism, med ett antal berömda historiska gestalter i full Armored riksregalierna. En hel del religiösa skulptur är i denna grupp också, dock, särskilt representerar Goddess of Mercy, Kwanyin.

De grottor som finns i Baoding i allmänhet anses vara den mest imponerande av de Dazu Hällristningsområdet, delvis på grund av den relativt korta tid som de ristade alla. De mer än 10. 000 sniderier finns här skapades över en sjuttio år, och övervakades av en munk, Zhao Zhifeng, som ägnade hela sitt liv åt att skapa dem. Grottan full Upplysning är en populär plats i Baoding, såg över av förmyndare lejon, med snickerier i moln på taket, och den buddhistiska treenigheten. Efteråt är en vacker överlämnande av Wheel of Life. Den Reclining Buddha i detta avsnitt är också en ständigt återkommande favorit bland besökare, och följs av en invecklad och torterade överlämnandet av de arton Layers of Hell.

Den Dazu Hällristningarna är kanske mest imponerande för sin konserverad och enorma tematisk räckvidd. Till skillnad från några av de mer omfattande hällristningarna finns på Luoyang eller Dunhuant, det Dazu Hällristningsområdet är mestadels i mycket gott skick, och de flesta ristningar är fortfarande helt målade.

Nå Dazu Hällristningarna är inte särskilt svårt, med en buss resa från närliggande Dazu stan. Landsbygden är klassiskt kinesiskt, och många tycker att det vardagliga livsstil pågår runt lägger till själva sidan. Trots sin landsbygden känner, det är en ganska sofistikerad turistinfrastruktur runt Dazu hällristningar. Livsmedel står, souvenir står, och reseguider för uthyrning finns överallt, och större delen av året webbplatsen är ganska packad med både kinesiska och utländska turister.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.