Vad bör jag veta om Venezuela?

Venezuela, mer känd som enbart Venezuela, har en befolkning på över 27 miljoner, fördelat på 353. 841 kvadrat miles (916. 445 km2). Förutom den territoriella fastlandet, äger Venezuela flera öar i Karibiska havet, och har territoriella tvister med Guyana och Colombia. Upptäckt 1499 av spanska upptäcktsresande, fick Venezuela sitt namn eftersom upptäcktsresande först såg liten flytande inhemsk hem i floden, och tillhörande området med Venedig. Venezuela inte bli en självständig republik fram till 1830, sedan självständigheten från Spanien och sedan från territorium Gran Colombia.

Venezuela har en oerhört varierande ekosystem, med allt från slätter och våtmarker till kust och djungler. På grund av detta, dess klimat och fauna är också oerhört varierande, med några unika arter, som den stora gnagare Kapybara, inte hittar någon annanstans i världen. En stor del av Venezuelas mark är nu skyddas enligt olika internationella miljökonventioner fördrag. Över 60 procent av Venezuelas befolkning är av blandad ras, ett resultat av århundraden av spanska kolonisterna blanda med de infödda. Däremot endast en procent av landets befolkning är nu rent inhemsk.

Venezuela har en väletablerad historia ekoturism. Resenärer från hela världen anländer varje år i Venezuela för att utforska sina många vattenfall, vandring sin djungler, och klättra Anderna toppar. Förutom sin 40 nationalparker, är en stor del av Venezuelas mark fortfarande outforskade och orörd.

Venezuela har genomfört nya utrikespolitik sedan förra president, Hugo Chávez Frias, tog makten 1998.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.