Vad bör jag veta om Thailand?

Thailand har bytt namn ett par gånger genom historien. Kallas "Siam" fram till 1939 och antingen "Thailand" eller helt enkelt Thailand ett par gånger genom historien, är landet nu officiellt kallas Thailand. Thailand har en historia av instabil regering.

Även om monarkin inte har funnits i Thailand sedan 1932 och landet är nu en demokrati, är den kungliga familjen fortfarande erkänd som härskare av staten. Ett militärt uppror, känt som 2006 års kupp, tog över Thailands regering i september 2006 och förklarade undantagstillstånd och avskaffa grundlagen. Medan regler ha lättat sedan dess, var rebellerna fortfarande i kraft från början av 2007.

Thailand har en befolkning på över 62 miljoner människor, 7 miljoner som är permanent bosatta i huvudstaden Bangkok. Grund av dess betydelse i internationell handel och ekonomi, attraherar staden också miljoner arbetstagare och företag varje dag, vilket gör den till en av de mest trafikerade pendling metropol i Sydostasien.

Thailand är ett turist paradis på grund av sin geografi. Täckt med vattenfall, gröna berg och vita stränder, Thailand har ett tropiskt väder med varma somrar och varma vintrar, med avbrott endast kortfattat den monsun stormar under sommaren. Trots detta är turismen en av Thailands nyaste industrier, och det genererar bara cirka 5 procent av de totala inkomsterna i landet. Thailands största källa till nationell inkomst är exporten, med ris och elektroniska apparater som tar de första platserna. I själva verket, Thailand exporterar mer ris än Kina och Vietnam tillsammans. Textilier och skor, datordelar, och gummi är också viktiga industrier.

Thai är Thailands officiella språk, men det finns åtminstone fyra varianter av thai, beroende på region. Detta gör det lite svårt för människor att kommunicera med varandra, även inom det egna landet. Engelska är inte talade, utom i de områden där turister och utlänningar vistas. Nittio fem procent av befolkningen i Thailand praxis theravadabuddhism och tempel överflöd i nästan varje hörn av landet. Respekt för gamla traditioner och äldre vördnad är kärnan i thailändska kulturen, och är en av de få områden där effekten av västerländskt inte har känt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.