Vad bör jag veta om Sydkorea?

Sydkorea, eller Sydkorea som den officiellt kallas, ligger på den koreanska halvön, i östra Asien. Det gränsar till Nordkorea, eller Demokratiska People's Republic Korea, i norr, Gula havet i väster, och Koreasundet i sydost. Huvudstaden är Seoul, där nästan hälften av landets totala befolkning är bosatt.

Sydkorea skryter med att ha den 12: e största ekonomin i världen. Dess tekniska infrastruktur är mycket avancerad, med några av de största andelarna av bredband Internet-användare. Landet är också ledande inom varvsindustrin, dess fartyg handeln har exporterat ett ungefärligt värde på 15. 09 miljarder dollar enbart under 2004. som USA, är regeringen i Sydkorea leds av en ordförande och är indelad i tre grenar: lagstiftande, verkställande och dömande makten. Lokala myndigheter utöva ett betydande mått av självständighet och kommer att ha sin egen verkställande och lagstiftande organ. Sydkorea har också en stark militär kraft, som är grupperade i fem divisioner: Sydkorea Army (ROKA), Sydkorea Navy (ROKN), Sydkorea Air Force (ROKAF), Sydkorea Marine Corps (ROKMC) och reserverna.

I själva verket har Sydkorea den åttonde största företaget av soldater i aktiv tjänst i världen, liksom den näst största Marine Corps, nästa bara till USA. Dess militär är ganska avancerad och tom använder Aegis stridssystem, endast en av sex nationer att göra det. En del av anledningen till Sydkoreas militär är så stark beror på nödvändighet. Dess nära granne, Nordkorea, ses som en ibland flyktiga kommunistiskt land med en kärnvapenarsenal. Inte mindre än 28. 000 amerikanska soldater är stationerade i regionen.

Sydkorea klimat är tempererat. Sin geografi inkluderar kustslätter, bergsområden och flodområden, samt ca 3000 små och obebodda öar. Nationella idrotten Taekwondo.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.