Vad bör jag veta om Seychellerna?

Seychellerna är en skärgård som nation i Indiska oceanen, utanför Afrikas kust. Det omfattar cirka 176 kvadrat miles (451 kvadratkilometer), vilket gör det lite mer än dubbelt så stort i Washington DC. Närliggande öar omfattar Maldiverna, Mauritius och Réunion.

Medan folk säkert visste om Seychellerna före europeiska upptäckten, ingen av dem verkar ha bosatt sig där permanent. Det är som araberna redan nu dem regelbundet och samla nötter av coco de mer träd, som de sedan säljs över hela världen.

Den portugisiska var de första européerna att upptäcka öarna, i det 16th århundradet, men de ville inte bilda någon bebyggelse. Den brittiska landade senare på öarna i the 17th century, men också valt att inte lösa dem. Den franska kartlade noggrant öarna i början 18th century, men inte placera några permanenta strukturer på dem. När Frankrike och England senare gick i krig, hävdade den franska slutligen öarna som sina egna, i mitten av 18-talet. I slutet av 18th century, efter den franska revolutionen, blev Seychellerna i stor utsträckning självständigt, styrda av en Colonial församling. Seychellerna antog därefter en i stort sett neutral hållning, som arbetar med den brittiska som det passade dem, och betala tillräckligt läpparnas bekännelse till franska för att hålla dem från att blanda.

Seychellerna fortsatte att växa under 19th century. Den brittiska genomdrivit en no-släpa politik på öarna, och öarna omvandlas till en ekonomi byggd kring kokosnötter, bli relativt välmående. Början då det franska fortfarande hade nominell kontroll över öarna, använde de den som en plats att skicka besvärande politiska fångar. Senare, efter att britterna tog kontroll, använde de den för samma ändamål.

Under det tidiga 20th century Seychellerna ekonomin drabbats av två världskrig och fallande priser på kopra. Modern politisk rörelse föddes på 1940-talet, främst för att skydda intressen markägare. I mitten av 1960-talet en självständighetsrörelsen började, och i reaktion en rörelse startade främja närmare band till Storbritannien. 1976 Seychellerna förklarade sig självständigt, fortsätter att vara en del av Samväldet. Nästa år, efter en kupp, lämnat över nationen till en enpartistat. Detta skulle pågå till 1991, då landet gick tillbaka till ett flerpartisystem.

Det finns mer än 115 öar i Seychellerna skärgård, och majoriteten av dessa är nästan orörda tropiska paradis. Relativt isolerade, till skillnad från liknande paradis i Västindien eller i södra Stilla havet, har Seychellerna inte de mest utvecklade turistinfrastruktur, men inte heller har de horder som ibland invadera andra tropiska destinationer. Stränderna och vattnet i Seychellerna är ungefär lika perfekt som helst på jorden, och förblir perfekt över stora delar av året. Platser som Cousin Island erbjuder fantastiska fågelskådning möjligheter, liksom, och de många korallatoller erbjuder fantastisk dykning och snorkling. Den exotiska coco de mer, kan med sin väldigt erotiskt frukt, även hittas på två öar i Seychellerna, och ingen annanstans på planeten.

flyger till Seychellerna innebär vanligen routing genom ett antal städer, så småningom går igenom Mauritius, Singapore, eller delar av östra Afrika. Direkta flygningar börjar dyka från europeiska länder, men liksom öarna blir mer känt som turistmål. Kryssningar ofta stannade till i Victoria, men hittills inga kryssningsfartyg stanna där under mycket lång tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.