Vad bör jag veta om Senegal?

Senegal är ett litet land i västra Afrika. Den omfattar 76. 000 kvadrat miles (196. 700 kvadratkilometer), vilket gör det lite större än staten Washington. Den gränsar till Guinea, Guinea-Bissau, Mauretanien och Mali, helt omfattar nationen i Gambia, och har kust längs Atlanten.

Människor har befolkat regionen Senegal i årtusenden, men för merparten av den tiden var uppdelade i små stammar strukturer. Den första större makt att kontrollera Senegal var kejsardömet Ghana, i 8: e århundradet. Av 11-talet Islam hade gjort sin väg till Senegal, sprider sig snabbt på kejsardömet föll på Ghana. Malirikets tog kontroll över Senegal på makten tomrummet efter kejsardömet Ghana.

I den 14: e århundradet Jolof riket uppstod i Senegal, fungerar som en vasallstat för Malirikets. Den Jolof Empire konsoliderade makt och växte till det 16th århundradet, innan bryts sönder av separation och intrång från närliggande riken.

Européerna hade först anlände till Senegal i slutet av 15: e talet, men begränsat sin verksamhet till kust-handel i många år. Med kranarmen av slavhandeln i det 16th århundradet, blev Senegal viktigare för européerna, som började upprättandet forts längs kusten. Senegal var relativt oberoende fram till mitten av-19-talet, då den franska utökat sitt innehav i det inre, ta kontrollen av vad som nu Senegal.

fransk kontroll fortsatte fram till 1960, då Senegal och Franska Sudan förenats och förklarade sig självständigt som Malifederationen. Federationen blev kortvarig, och när det upplöstes senare samma år Senegal förklarade sig självständigt som en nation. Två år senare presidenten, Senghor, sammanställd makt, dom landet autokratiskt till sin pensionering 1980 då han lämnade över makten till hans val av efterträdare Abdou Diouf.

Senegal och Gambia gått samman i en federation 1982, men bröt upp igen 1989 efter att ingen av deras planerade integrationer materialiserad. Enligt Abdou Diouf, avreglerade Senegal dramatiskt, i riktning mot mer demokratiska processer och öka relationer med grannländer och västvärlden. År 2000 fria och öppna val hölls, och Diouf besegrades av Abdoulaye Wade.

Senegal är ett av de mest populära turistmålen i västra Afrika, och av goda skäl. Med vackra stränder, en fascinerande stad, och några vackra nationalparker, det är svårt att gå fel. Stränderna vid Cap Skiring är vad som gör Senegal så populär bland besökare, och det är lätt att förstå varför, med gyllene sand och vackra vatten, och en infrastruktur som är både utvecklade och avspända, är detta en av de trevligare lounging platser i Afrika. Niokolo-Koba och des Oiseaux du Djoudj Parks är också bra platser att besöka, med årliga Bird migration och orörd skog några av höjdpunkterna.

Flyg anländer regelbundet i Senegal från ett antal europeiska knutpunkter, samt New York. Overland resa finns från de flesta av grannländerna, men i de flesta fall är det långa och vägarna är i dåligt reparation, vilket gör billiga regionala flygbolag som ett attraktivt alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.