Vad bör jag veta om Saint Martin?

Saint Martin är en liten ö i Västindien. Det omfattar 37 square miles (87 kvadratkilometer), med att området delas ungefär på mitten mellan länderna i Frankrike och Nederländerna. Ön är en del av Leeward Islands och ligger cirka 185 miles (300 km) från Puerto Rico.

S: t Martin avgjordes först omkring 1500 f. Kr. av den Ciboney människor, även de troligen dog ut inom århundradena. Ön flyttat senare av Arawaks i 9: e århundradet. I den 13: e århundradet karibier anlände på ön, dödande och tränger undan de flesta av Arawakiska befolkningen och ansöker Saint Martin för deras egen.

1493 siktade Columbus Saint Martin och hävdade för Spanien, men ingen av hans skepp landsteg på ön. Både det franska och nederländska snart blev intresserad av ön, den nederländska som en bekväm proviantering ö för resan mellan vad som idag är New York och Brasilien, och fransmännen att kontrollera öarna mellan Bermuda och Trinidad.

De nederländska etablerade den första bosättningen på ön i början 17th century, bygga ett fort och början operationer salt gruvdrift. De brittiska och franska följde med egna bosättningar, även om den nederländska var den huvudsakliga makten på ön. De spanska och holländska hade varit i krig under en viss tid, i åttioåriga kriget, och den spanska använde detta som en förevändning för att försöka återta ön. Den spanska körde den nederländska ut, byggt sin egen borg, och göra anspråk på ön. När åttioåriga tog slut, men den spanska snabbt tappat intresset för att bevara ön, och övergav den i mitten-17th century. Både den franska och den nederländska återvände till ön omedelbart, och båda återupprättade baser där. Efter inledande sammandrabbningar blev det uppenbart att ingendera sidan skulle avträda ön till den andra, och som landets hade ganska vänskapliga förbindelser, ett arrangemang gjordes att dela upp ön i två. Även relativt rättvis, garanterat en stor fransk flotta utanför kusten att de franska avslutas med bättre utgången av affären, och den större delen av territoriet. För de kommande hundra och femtio år skärmytslingar skulle fortsätta att inträffa längs gränsen, vilket skulle förskjutas något efter varje strid. P

Slavar importerades snart till ön för att utveckla nya grödor av tobak och socker, och öns ekonomin och befolkningen steg kraftigt. När slaveriet avskaffades slutligen i mitten av 19th century, in i ekonomin en tillbakagång, som varade tills ön gjordes en fri ekonomisk hamn i slutet av 1930-talet.

Turistnäringen på S: t Martin har stadigt utvecklats på den nederländska sidan av ön sedan 1950-talet, och på den franska sidan sedan 1970-talet. Som ett resultat har ön en väl utvecklad och betydande turistinfrastruktur. Allmänhet den nederländska sidan av ön kallas Sint Maarten, medan den franska sidan kallas Saint Martin.

Båda sidor av ön erbjuder frodig grönska, vackra sandstränder och fantastisk dykning och snorkling . Den holländska sidan av ön är i allmänhet mer utvecklad, med mer flådiga hotell, ett livligare nattliv och mer guidade turer. Den franska sidan finns det några unika sevärdheter som ett pedagogiskt fjäril gård där du kan visa stora mängder fjärilar och lära sig om deras vanor, och ett arkeologiskt museum visa upp öns Arawakiska och Carib historia.

Flyg anländer dagligen på den nederländska sidan av ön från ett antal internationella knutpunkter. Små flyg anländer också regelbundet från andra karibiska öarna, särskilt Martinique och S: t Barthélemy. Färjor, katamaraner och båtar också ansluta ön till S: t Barthélemy, Anguilla, och Saba.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.