Vad bör jag veta om Paraguay?

Paraguay är en stat i centrala Sydamerika. Det avgränsas av Bolivia till nordväst, Argentina i söder, och Brasilien i norr och öster. Kapitalet är Asunción. Högsta punkten är Cerro Pero, på 2. 762 fot (842 m), och landets lägsta punkten ligger i skede av två floder, Rio Paraguay och Rio Parana, där höjd är 151 fot (46 m).

landet officiellt heter Republiken Paraguay, är en konstitutionell republik, med sjutton divisioner, kallas avdelningar. Befolkningen i juli 2007 beräknades till 6. 669. 086.

Paraguay har två officiella språk: spanska och Guarani, det språk som ursprungsbefolkningen i området. Guarani språket är källan till några engelska ord, till exempel, jaguar, petunia, och agouti och Guaraní är också namnet på valutan. Nittiofem procent av befolkningen är mestizo , det vill säga blandade spanska och indianska bakgrund. Det finns mycket lite åkermark, ändå producerar jordbruket i Paraguay grödor som kassava, majs, bomull, sojabönor, sockerrör, vete samt frukt och grönsaker. Nötkött, griskött, ägg och mjölk produceras också. Industries i Paraguay omfatta socker, drycker, textil, trä och el, men avskogning och förlust av våtmarker territorium är både miljöfrågor. En bra mängd av ekonomin i Paraguay är informell och därför inte lätt ansvarig. Tjänstesektorn utgör den största delen av ekonomin. Paraguay främsta handelspartner för export är Uruguay, Brasilien och Ryssland. För import, såsom fordon, konsumtionsvaror, och petroleumprodukter, förlitar de sig främst på Kina, Brasilien och Argentina.

Paraguay mat inkluderar nötkött rätter som So'O Yo-Sopy , en rejäl nötkött soppa, Bori-Bori , en kött soppa med dumplings, och Milanesa , panerad stekt biff. Corn rätter inkluderar locro , en majs stew, mazamorra eller majsmjöl Mush, och sopa Paraguaya , en nationell maträtt som innehåller ost och lök med kornbröd.

Paraguays kulturen var starkt präglat av jesuiten uppdrag i landet, särskilt inom områdena musik och religion. Nittonhundratalet Paraguay författare omfatta Augusto Roa Bastos, Gabriel Cassaccia och Elvio Romero, men lite av det arbete som Paraguayans har översatts till engelska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.