Vad bör jag veta om Palestina?

Palestina är ett område som ligger i sydvästra Asien. Det gränsar till Medelhavet, Jordanien, Libanon, Israel och Syrien. Tidigare namn för området är Kanaan och Judéen. Namnet Palestina fick området av romarna år 135 e. Kr. . Det består för närvarande av två separata områden, har Västbanken och Gazaremsan. kvar Human hittades i palestinska områden daterade så långt tillbaka som 1,5 miljoner år sedan. Det var en av de första områden i civilisationen och platsen för många av de heliga händelser i den kristna bibeln. Historia Palestina har präglats av tusentals år av politiska oroligheter. Folket har invaderat och ockuperat av den egyptiska, Ottoman, bysantinska och romerska imperier, bland annat.

Religion har alltid varit en viktig del av palestiniernas liv. De flesta palestinier är muslimer, som utgör cirka 80 procent av befolkningen, sunnimuslimer utgör 78 procent och Shi'is muslimer, 2 procent. De återstående 20 procent av befolkningen är kristna, judar, Bahai, ateist eller deltagare i små, mindre kända religioner.

palestinier har varit i konflikt med Israel i nästan hela Israels historia. Tidigare matcher var över land och uppfattas fel mellan de två. Den senaste israelisk-palestinska konflikten har varat mer än 50 år, med enstaka tider av fred och tider för våld avbröt orolig relation. Båda slåss om samma mark. Många försök har gjorts för att göra en separat palestinsk stat och en separat israeliska staten, men ledarna för de båda har inte kunnat samexistera fredligt utan ingripande. Den pågående konflikten datum till 1948, när Israel och palestinierna fick var sitt eget land. År 1967, under sexdagarskriget, Israel invaderade palestinska området, som upptar nästan hälften av sin mark. Den nästan konstant striderna mellan de båda länderna sedan dess har kostat tusentals liv. Kontroversiella murar och staket omger en stor del av palestinsk mark, enligt uppgift som ett sätt att minska slåss. Palestina är inte anses som ett land med större delen av världen, inklusive Förenta staterna. Det har gjorts flera försök att skapa fred i Israel och palestinierna. Ett av dessa försök har skett i form av sommarläger där unga israeler och palestinier arbeta och leka tillsammans. Ett läger, Seeds of Peace, som ligger i Maine, i USA, har fått globalt erkännande för det arbete som har utförts. Målet för fred program där ungdomar är att nästa generation av palestinier och israeler kommer att vara bättre rustade att förhandla om fred.

är förhoppningen att de palestinska områdena kommer en dag vara en säker plats att bo och besöka. Även om de flesta turister är ett säkert sätt kan besöka palestinsk mark, närmare bestämt säkrare Västbanken, resor till detta område är inte alltid rekommenderas. Innan besöker området, är turister uppmanas att kontrollera rådande förhållanden i området och planera sin resa i enlighet därmed.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.