Vad bör jag veta om Pakistan?

Formellt kallas Islamiska republiken Pakistan, den sydasiatiska landet i Pakistan ligger i utkanten av Mellanöstern, mellan de arabiska havet, Afghanistan, Iran, Indien och Kina. Det är den sjätte folkrikaste landet i världen med en befolkning på över 161 miljoner, 96% av dem muslimer. Detta gör Pakistan den näst folkrikaste muslimska land.

Pakistan består av fyra primära provinser: Northwest Frontier Province, Punjab, Sindh och Baluchistan. Som med många länder i regionen, har Pakistan en historia rik på kultur och kulturarv, samt ett tumultartat en, med krig rasar i århundraden.

Pakistan har en lång historia av att vara erövrades och styrdes av utomstående, som har tagit perser, greker, araber, turkar, afghaner, och mongolerna. Nu senast var regionen en del av Brittiska Indien innan självständigheten 1947. Indus Regionen har varit hem till forntida kulturer, fast så tidigt som 2500 till 1500 f. Kr. Eftersom Pakistan har inte alltid varit en stat, gemensamma historia i Indien, Iran, Afghanistan och Pakistan springa in i varandra, och de har en anknytning härkomst och kultur. The Silk Road, en viktig handelsväg i sin tid, körde genom området, sprida religion och kultur.

På viktig utveckling i Pakistans historia är när, i 712 CE, Muhammad bin Qasim, en arabisk allmänhet erövrade stora delar av regionen. Han blev verklighet i början av flera efterföljande muslimska imperier och öppnat upp området till en islamisk konvertering. I den 19: e århundradet, fick brittiska Ostindiska kompaniet ett fotfäste i regionen, och det som nu är Pakistan, var under brittisk kontroll fram genom tidigt 20th century. Muslimska motstånd monterad under ockupationen, och 1930 fanns det en uppmaning att skapa en separat stat från Indien för muslimer. Detta koncept var märkt "två Nation Theory. " Den 14 augusti 1947, bildades Pakistan, och många muslimer migreras till Pakistan, medan många sikher och hinduer kvar eller flyttas till Indien.

Pakistan: s förbindelser med Indien har varit ett stormigt en, och det har funnits flera krig och strider i regionen sedan landets barndom, inklusive den Första Kashmir kriget, Bangladesh frihetskriget (då Bangladesh avskiljdes från Pakistan) och Indien och Pakistan kriget 1971. Politiskt är Pakistan en semi-presidential republic, även om det har gått igenom en period av militärt styre. Den har haft två grundlagar, men det är det andra, konstitutionen från 1973 som avbröts 1977 till 1991, som dikterar de nuvarande reglerna för styrning.

Pakistan är ett stort land-310, 403 kvadrat miles (803. 940 kvadratkilometer) i storlek. Sin geografi är mycket varierande, med miles kuststräcka, laguner, mangroveträsk, skogar och berg. Den har 108 snötäckta bergstoppar som är högre än 23. 000 fot (7. 000 m) lång, varav vissa är en stor turistattraktion. Dess klimat samt flora och fauna är lika olika som dess geografi.

Även om dess huvudstad är Islamabad, staden Karachi är Pakistans finansiella centrum och den mest folkrika staden. Bland topp industrier telekom, programvara och flygindustrin samt turism. Regionen är känd för sin stabilitet, men dess ekonomiska utsikterna anses stark och fortsätter att växa i god takt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.